آسیای میانهاجتماعاسلایدشوتبصرهحکومتسیاستمنطقه

کشمیر؛ زخم کهنه بر روابط همسایگان اتمی

خبرگزاری دید: روابط پاکستان و هند به دنبال تصمیم دولت دهلی‌نو درباره کشمیر تحت کنترل خود در تابستان ۲۰۱۹ به شدت به سردی گرایید.

بدنبال سردی روابط بین این دو کشور، تعاملات از قبل محدود آنان نیز متوقف شد. تا جایی که از ۵ سال گذشته نشانه مشخصی از بهبود روابط همسایگان اتمی جنوب آسیا مشاهده نشده است.

پاکستانی‌ها می‌گویند که ارتقای صلح و ثبات در جنوب آسیا منوط به حل مسالمت آمیز مناقشه کشمیر و همکاری سازنده دهلی‌نو است اما طرف هندی وجود هرگونه مناقشه کشمیر با طرف پاکستانی همسایه غربی خود را رد می‌کند و حتی اسلام‌آباد را به حمایت از تروریسم و دامن زدن به ناامنی‌ها در کشمیر (تحت کنترل هند) متهم می‌کند.

دولت پاکستان از زمان اجرای قوانین ویژه کشمیر توسط دولت هند در ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ -پنجم اوت ۲۰۱۹-، مراسمی با عنوان «یوم استحصال» (روز استثمار) را در شهرهای مختلف این کشور برگزار می‌کند.

به همین مناسبت این روز مقامات و مردم پاکستان در حمایت از مردم کشمیر یک دقیقه سکوت می کنند.‌

موضوع کشمیر همواره یکی از اصلی‌ترین مناقشات میان هند و پاکستان محسوب می‌شود. دولت اسلام‌آباد ضمن اعلام آمادگی برای انجام مذاکره با همسایه شرقی خود و حل اختلافات فی مابین، در عین حال تاکید دارد که هرگونه مذاکره، منهای موضوع کشمیر را به رسمیت نخواهند شناخت و موضوع این سرزمین حتما باید جزو اصلی‌ترین محورهای مذاکره میان دو کشور باشد.

امروز دوشنبه پنجمین سالگرد تصمیم هند در لغو امتیازات ویژه جامو و کشمیر است. بند ۳۷۰ که در اکتبر ۱۹۴۹ ضمیمه قانون اساسی هند شد، ایالت جامو و کشمیر را از شمول قانون اساسی این کشور مستثنی می‌کند و به این ایالت اجازه می‌دهد قانون اساسی خود را تدوین کند. این بند همچنین به مجلس جامو و کشمیر این اختیار را می‌دهد تا ساکنان این ایالت و امتیازات آن‌ها را تعیین کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا