آخرین اخباراسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهصحتگزارش تحلیلی

کمبود دارو و تجهیزات صحی، مشکل‌ عمده بیماران سرطانی در افغانستان

خبرگزاری دید: شماری از بیماران مبتلا به سرطان در کابل می‌گویند که به دارو و تجهیزات پیشرفته صحی دسترسی ندارند. اکثر این بیماران که از مناطق دور دست افغانستان به خاطر تداوی به کابل آمده اند، می‌افزایند که روزها انتظار می‌کشند تا برای شان بستر پیدا شود و تحت درمان قرار گیرند.

زین الله، جوان ۳۶ ساله‌ ای که به سرطان مبتلا است به گفته‌ی خودش بیش از یک سال می‌شود زیر درمان قرار دارد، او که از یکی از ولسوالی‌های دور دست ولایت میدان وردک خودش را به شفاخانه ملی تشخیص و تداوی امراض سرطانی رسانده و بستری است، می‌گوید که در مدت نزدیک به یک سال هزینه زیادی مصرف کرده، اما هنوز صحت‌یاب نشده است.

به گفته‌ی زین الله، تا کنون بیش از ده بار واکسین سرطان را تزریق کرده است که قیمت هر واکسین از ۱۴ تا ۲۰ هزار افغانی می باشد، اما مجبور است ماه یکبار واکسین را خریداری کند.

زین الله نیز افزود که همانند او، ده‌ها بیمار دیگر مبتلا به سرطان تنها در این بیمارستان تحت درمان قرار دارند اما او از کمبود تجهیزات و دارو شکایت دارد و می‌گوید که امکانات در شفاخانه های تشخیص و تداوی امراض سرطانی اندک است.

شمار دیگر از بیماران در این شفاخانه نیز از کمبود دارو، واکسین و دست‌گاه‌های پیشرفته جهت تشخیص و تداوی شان در این بیمارستان شکایت می‌کنند. آنان می‌گویند که حکومت باید شفاخانه های تشخیص و تداوی امراض سرطانی را بیشتر از سایر بخش‌های صحی تجهیز کند و همه ساله به دلیل مشکلات در بخش صحت و شفاخانه ها، اکثر بیماران به کشورهای دیگر مراجعه می‌کنند و پول‌های هنفگتی را به مصرف می‌رسانند.

با تایید این اظهارات، محمد دین رسولی، آمر شفاخانه ملی تشخیص و تداوی امراض سرطانی در کابل نیز بیان می‌کند که با کمبود تجهیزات پیشرفته، داکتران مسلکی و دارو برای تداوی، تشخیص و درمان بیماران مواجه هستند.

آمر این شفاخانه نیز می‌افزاید که اینجا تنها گنجایش ۸۰ بیمار را دارند اما به دلیل هجوم بیشتر بیماران از سطح کشور به این شفاخانه ، مریضان روزها انتظار می‌کشند تا برای شان بستر[جای] پیدا شود.

بیماران و پایوازان آنان می‌گویند که از ولایت‌های دور دست به کابل آمده و حتا روزها مسیرهای طولانی را پیموده تا در اینجا خود شان را برسانند اما با آنهم به خدمات حتا اندک، دسترسی ندارند.

آنان از حکومت خواهان ساخت شفاخانه های تشخیص و تداوی بیماران سرطانی در سایر ولایت‌ها نیز شده اند.

در همین حال داکتر شرافت زمان، سخن‌گوی وزارت صحت عامه حکومت سرپرست اما می‌گوید که در حال حاضر یک شفاخانه تشخیص و تداوی بیماران سرطانی با گنجایش هشتاد بستر در کابل و دو شفاخانه دیگر در ولایت‌های بلخ و هرات نیز در این بخش، فعالیت دارند که هرکدام گنجایش ۵۰ بستر را دارد.

سخن‌گوی وزارت صحت عامه می‌پذیرد که این شفاخانه ها با کمبود متخصصان صحی، دارو و تجهیزات پیشرفته طبی مواجه اند، اما بیان می‌کند که قرار است در هر زون کشور یک بیمارستان مجهز تشخیص و تداوی بیماران سرطانی ساخته شود.

سخن‌گوی وزارت صحت عامه تصریح کرد که رهبری این وزارت مصمم است و گام‌های عملی را جهت ساخت این بیمارستان‌ها در سطح زون‌های کشور برداشته و قرار است در آینده کار برخی از این شفاخانه ها رسما آغاز گردد.

سرطان؛ بیماری که سالانه جان ده‌ها تن را در افغانستان می‌گیرد. وزارت صحت عامه اما می‌گوید که تلاش‌ها جریان دارد تا در بخش صحت، کارهای بیشتری صورت گیرد تا سطح تشخیص در کشور بالا برود و مانع رفتن بیماران به بیرون از کشور نیز شود.

نویسنده: احمدی – خبرگزاری دید

Related Articles

Back to top button