۱۱۵ قضیه قتل خبرنگاران بررسی شده است/ عامل ۴۷ قضیه قتل خبرنگاران طالبان است
۲۸ سپتمبر روز جهانی دسترسی به اطلاعات است. وزارت امور داخله میگوید که به ۱۱۵ قضیه قتل خبرنگاران در کشور رسیدگی کرده است و از این میان ۳۰ قضیه به دادستانی کل فرستاده شده است.
به گزارش خبرگزاری دید، امروز دوشنبه، (۷ میزان/ ۲۸ سپتمبر) روز جهانی دسترسی به اطلاعات است. به همین مناسبت، طارق آرین سخنگوی وزارت امور داخله، لطیف محمود رییس مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت، جمشید رسولی سخنگوی دادستانی کل و شاهمحمود شینواری عضو کمیته تخنیکی بررسی قضایای قتل خبرنگاران، در کابل نشست خبری برگزار کردند.
سخنگوی وزارت داخله در این نشست گفت که در سال جاری به ۱۱۵ قضیه قتل خبرنگاران بر اساس خواست مرکز خبرنگاران افغانستان رسیدگی کرده است. وی افزود که از این میان ۳۰ قضیه آن به دادستانی کل فرستاده شده است.
آقای آرین تصریح کرد که عاملان ۲۸ قیضه قتل خبرنگاران در درگیری با پولیس از بین رفته و ۸ قضیه دیگر زیر کشف و بررسی قرار دارد. همچنان وی اضافه کرد که عاملان دو قضیه در خارج از کشور به سر میبرند و عامل ۴۷ قضیه دیگر، گروه طالبان شناخته شده است.
در همین رابطه، جمشید رسولی سخنگوی دادستانی کل گفت که به ۳۰ قضیه قتل بر اساس در خواست مرکز خبرنگاران افغانستان، در روشنایی احکام قانون به گونه جدی رسیدگی شده است.
به گفته آقای رسولی، در پیوند به قضیه قتل ۳۰ خبرنگار، ۵۶ تن در مرکز و ولایات شناسایی و بازداشت شدهاند. او تصریح کرد که بر اساس تحقیق و درخواست مجازات، دادستانی کل شاهد حکم مجازات ۱۶ تا ۳۰ سال حبس و حتا اعدام عاملان قتلهای خبرنگاران بوده است.
همچنان کمیته تخنیکی بررسی قضایای قتل خبرنگاران ضمن خوشبینی از بررسی مجدد قضایای قتل خبرنگاران، خواستار رسیدگی جدی به قضایای تحت کار نهادهای امنیتی، عدلی و قضایی در این زمینه شد.
لطیف محمود رییس مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت در این نشست، تأکید کرد که حکومت براساس ماده ۵۰ قانون اساسی، متعهد به اطلاعرسانی است. او گفت که در این راستا هرچه در توان دارد، انجام خواهد داد.
قابل یادکرد است که این بررسیها در حالی انجام شده است که چندی پیش مرکز خبرنگاران افغانستان در یک نامه سرگشاده از رییس جمهور خواسته بود که به فرهنگ معافیت از مجازات علیه خبرنگاران و میزان بالای خشونت در برابر رسانهها پایان دهد.