دیواری در کابل و دخترانی که هنر میآفرینند
خبرگزاری دید: جمعی از دختران در کابل گرد هم آمدهاند و فعالیتهای هنری خود را شامل(نقاشی، خطاطی، حکاکی و کندنکاری) انجام می دهند آنان با وجود ایجاد سرگرمی و دوری از ناملایمات روزگار، تلاش میکنند هنرشان را به جهانیان نیز به نمایش بگذارند.
انجیلا دختر جوانیست که در یک گوشهای از شهر کابل اتاقی را به فعالیت هنریشان اختصاص داده و تعدادی دیگر از دختران هم سن و سالاش را نیز در کنارش گردهم آورده تا هنر شان را زنده نگهدارند.
انجیلا میگوید که از سرمایهی اندک به این کارش آغاز کرده اما حالا با شمار دیگر از همقطارانش میخواهند هنرنمایی کنند و ساختهای هنریشان را به جهانیان نشان دهند.
او میگوید با فعالیت هنری دلخواهشان که بر روی دیوار کاریشان نصب نموده میخواهند به خود، خانواده، مردم و جهانیان نشان دهند که دختران افغانستانی میتوانند در هر شرایطی کار و تلاش کنند.
به گفتهی انجیلا، با آنکه از لحاظ اقتصادی با چالش مواجه هستند، اما نمیخواهند در کنج خانه نشسته و صرف به کارهای روزمره برای کمک به کارهای خانه مصروف باشند بلکه آرزو دارد در سطح منطقه و جهان، هنرش را به گونهی الگو به نمایش بگذارد.
او میگوید که چهار سال پیش این کارگاه را ایجاد کرده و تا کنون دهها اثر هنری خلق نموده و برای شمار زیادی از دختران هم سن و سالش نیز فرصتهای کاری و هنری را فراهم کرده است.
انجیلا که هدفش از ایجاد این کارگاه را “فعالیت در جامعه و رشد هنرشان” عنوان میکند میگوید که هرگز نمیخواهد دست ازهنر بردارد.
وی با اشاره به اینکه تا کنون توانسته است آثار هنری شان را در چندین نمایشگاه به نمایش بگذارد که مورد استقبال قرار گرفته است می گوید؛ شماری از آثار هنری وی و تیم شان در داخل و خارج از کشور نیز به فروش رسیده است.
فرشته، یک تن از دخترانی که به عنوان کارآموز در این کارگاه مصروف کار است، از ایجاد این فرصت برای خودش و سایر دختران ابراز خرسندی میکند و میگوید که باید از زنان و دختران افغانستانی حمایت شود تا بیشتر بتوانند فعالیت و کار نمایند.
فرشته میگوید که از کودکی علاقمند به کار هنری بوده، و در دوران تحصیل در مکتب نیز بخاطر استعداد هنریاش همواره مورد تشویق آموزگاران و خانوادهاش قرار گرفته است.
او در حالیکه از مسدود ماندن دروازههای مکتبها و دانشگاهها به روی دختران و زنان رنج میبرد میگوید که زنان و دختران افغانستانی با تواناییهای فوقالعادهی که دارند، میتوانند از راههای هنر، تجارت و کسب و کار نیز فعالیت شان را به جهانیان نشان دهند.
به گفتهی فرشته، طی سالهای پسین هزاران زن و دختر افغانستانی به هنر، تجارت و صنعت روی آورده و دستاوردهای قابل ملاحظهای نیز داشته اند.
فرشته علاوه کرد، در چندین نمایشگاه که شرکت نموده مشاهده کرده است که بیشترین سهم را زنان و دختران داشتند و آنان حتا بخشی از کارهای بزرگ صنعتی، تجارتی و هنری را نیز مدیریت میکنند.
به باور فرشته، اگر به زنان و دختران فرصت داده شود، آنان از تواناییهای بالای برخوردار هستند و میتوانند بیشتر از پیش، کار و تلاش نمایند.
با اینحال وزارت صنعت و تجارت نیز میگوید که در حال حاضر هزاران زن و دختر در عرصههای مختلف صنعت، هنر و تجارتهای کوچک و بزرگ مصروف کار هستند. این وزارت نیز اطمینان میدهد که رهبری حکومت برنامههای وسیعی را جهت حمایت و پشتیبانی از تمام صنعتکاران، پیشهوران و تاجران به ویژه زنان روی دست دارد و برای بازاریابی و سهم آنان در بازارهای ملی و بینالمللی نیز تلاش میکنند.