آخرین اخبارآزادی بیاناسلایدشوافغانستانحقوق بشرخبر های مهمزنان

ریچارد بنت: زنان در بازداشتگاه‌های طالبان مورد ‘تجاوز جنسی’ قرار گرفته‌اند

خبرگزاری دید: ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق‌بشر سازمان‌ملل، در گزارش جدید خود گفته است برخی از «منابع معتبر» درباره آزار و تجاوز جنسی به زنان در زندان‌های طالبان شهادت دادند. وی از گزارش‌های متعدد درباره خشونت جنسی علیه زنان در زندان طالبان ابراز نگرانی کرده است. ریچارد بنت در گزارش خود درباره تعرض و تجاوز به زنان بازداشتی آورده است: «اطلاعات منابع معتبر نشان می‌دهد که در جریان این سرکوب، زنانی مورد تجاوز یا آزار جنسی قرار گرفته‌اند.»

ریچارد بنت: زنان در بازداشتگاه‌های طالبان مورد 'تجاوز جنسی' قرار گرفته‌اند

سازمان ملل‌متحد روز گذشته (دوشنبه ۷ عقرب) گزارش مفصل ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر درباره وضعیت حقوق بشری در افغانستان را منتشر کرد. بنت، روز ۱۱ عقرب این گزارش را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه خواهد کرد.

در گزارش تازه ریچارد بنت به آزار و اذیت زنان درباره اعتراض به حجاب مورد نظر طالبان نیز پرداخته شده است. به نقل از این گزارش برخی از زنان معترض با انتقال به مقر پولیس مورد خشونت کلامی و فیزیکی قرار گرفته است. در همین حال در این گزارش به نقل از یکی از قربانیان امده است: «در حین بازجویی، مورد ضرب و شتم قرار گرفتم، سرم را به دیوار کوبیدند… یکی از آن‌ها حجابم را پاره کرد و به بخش‌های خصوصی بدنم دست زد.»

همچنین گزارش بنت نشان می دهد که تأثیر منفی زندان بر زنان فعال مشهود است به گفته‌ی برخی از زنان زندانی با انکه مورد خشونت جنسی قرار نگرفته‌اند اما با آن هم از سوی جامعه و خانواده‌های خود طرد شده‌اند.
گزارشگر ویژه ملل متحد با ابراز نگرانی از میزان بالای خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان افزوده است: به دلیل قوانین سرکوبگرانه، خشونت جنسیتی در افغانستان تحت حاکمیت طالبان وخیم‌تر شده است.

این گزارش آورده است که علاوه بر اینکه قوانین و سیاست های طالبان، زنان را از حقوق اولیه شان محروم کرده است تمام شهروندان افغانستان فارغ از حنسیت از حقوق خود محروم شده اند و این موضوع آسیب‌های ویرانگر و ماندگاری به‌دنبال خواهد داشت.

بنت در قسمتی از گزارش خود به موضوع قوانین امر به معروف و نهی از منکر طالبان پرداخته و گفته است:
قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان «بیش‌از‌پیش آزار و اذیت علیه زنان و دختران را نهادینه می‌کند.
ریچارد بنت گزارشگر ویژه از افزایش موارد افسردگی، اضطراب، انزوا و حتی خودکشی در میان زنان خبر داده و هشدار می دهد که «نهادینه‌سازی سرکوب جنسیتی توسط طالبان و انسان‌زدایی از زنان و دختران، احتمالاً ایدئولوژی خطرناکی را در نسل‌های بعدی در افغانستان، به‌ویژه میان پسران و مردان جوان، پدید می‌آورد.»
بنیت همچنین تاکید کرده است که «سیستم سرکوب جنسیتی طالبان می‌تواند مصداق جنایت علیه بشریت، از جمله آزار جنسیتی باشد.»
او وضعیت کنونی افغانستان را به عنوان مثالی روشن از آپارتاید جنسیتی توصیف کرده است.
در ادامه، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل به ادعای نمایندگی طالبان از کل مردم افغانستان اشاره کرده است: «رژیم طالبان نه فراگیر است و نه نماینده‌ جامعه افغانستان به شمار می‌رود.»
گزارشگر ویژه افزود که طالبان به ویژه در سطوح بالای رهبری، عمدتاً مردان سنی‌مذهب پشتون‌اند. براساس گزارش، طالبان مدعی وحدت در کشور است، اما گروه‌های قومی، مذهبی و زبانی بیرون از گروه طالبان را مورد تبعیض، حذف و طرد قرار داده‌است.در گزارش تازه ریچارد بنت

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا