آخرین اخباراجتماعاسلایدشوافغانستانرسانه‌هاگزارش

کارشناسان: حکومت درباره رسیدگی به مشکلات منابع زیر زمینی و محیط‌زیست اقدام فوری کند

خبرگزاری دید: شماری از اساتید دانشگاه و کارشناسان محیط زیست در نشست علمی تحت عنوان ” اقتصاد سبز و تأثیر آن بر محیط زیست” می گویندکه به دلیل عدم توجه به محیط زیست و استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرمینی، ۹۰ درصد محیط زیست افغانستان از گازهای گل‌خانه‌یی و گرمایش زمین متاثر بوده و این وضعیت در آینده نگرانی‌های بیشتری را نیز ببار خواهد آورد.

کارشناسان: حکومت درباره رسیدگی به مشکلات منابع زیر زمینی و محیط‌زیست اقدام فوری کند

نشستی امروز چهارشنبه، ۹ عقرب، در یکی از دانش‌گاه‌های خصوصی در کابل از سوی “موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان” زیر عنوان “اقتصاد سبز و تاثیر آن بر محیط زیست” برگزار شد. در آن شماری از استادان دانش‌گاه‌ها، کارشناسان محیط زیست و دانشجویان حضور داشتند و روی حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از استفاده بی‌رویه از آب‌ها تاکید شد.

سید شاه گهرپور، استاد دانشگاه و کارشناس محیط زیست در این برنامه با تأکید بر توجه بیشتر بر اقتصاد سبز و موثریت آن بر محیط زیست، بیان کرد که متاسفانه طی سال‌های متمادی در افغانستان توجه بیشتر روی بهبود وضعیت محیط زیستی صورت نگرفته و محیط زیست بیشتر از پیش، متاثر شده است.

گهرپور بیان کرد که به دلیل عدم توجه به محیط زیست و استفاده بی‌رویه از آب‌های زیرمینی، ۹۰ درصد محیط زیست افغانستان از گازهای گل‌خانه‌یی و گرمایش زمین متاثر بوده و این وضعیت در آینده نگرانی‌های بیشتری را نیز ببار خواهد آورد.

گهرپور کارشناس محیط زیست گفت: درصدی بزرگی از مردم افغانستان مصروف پیشه زراعت و باغداری هستند. وی از حکومت خواست که باید بیشتر روی زراعت و مدیریت آب تمرکز نموده، فرهنگ توجه موثر بر محیط زیست و استفاده درست از آب را در بین مردم نهادینه بسازد.

در همین حال محمد حنیف فرزان، مسوول موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان نیز در این نشست علمی افزود: با توجه بر آلودگی محیط زیست در افغانستان و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، حکومت باید برنامه‌های فوری را روی دست بگیرد.

آقای فرزان علاوه کرد که گزارش یونیسف در مورد احتمال خشک‌شدن کامل آب‌های زیرزمینی پایتخت تا سال ۲۰۳۰ میلادی، به شدت قابل نگرانی است در حالی که در این باره تا کنون، حکومت هیچ برنامه‌ی جهت کنترل و مدیریت آن، روی دست ندارد.

فرزان در این خصوص از شهروندان نیز خواست که با حکومت همکاری نموده، برای مهار این چالش دست به کار شوند.

رحمان ولی پکتین، استاد دانشگاه در کابل نیز بیان کرد که اقتصاد سبز مبتنی بر اقتصاد پایدار است و از خطرات محیط زیست جلوگیری نموده، روی وضعیت اقلیمی نیز تاثیر مثبت می‌گذارد.

به گفته‌ی پکتین، استفاده نادرست از منابع طبیعی، صدمه‌ی بزرگی بر پیکر اقتصاد سبز وارد می‌کند که این مورد در افغانستان به دلیل عدم آگهی مردم از موثریت مانبع طبیعی، وجود دارد.

او قطع بی‌رویه جنگلات، ازبین بردن ساحات سبز و استفاده بی‌رویه از آب را عامل اصلی متاثر شدن محیط زیست در افغانستان عنوان نموده، هم‌چنان تاکید کرد که حکومت باید در این قسمت توجه نماید.

آنان در حالی در این نشست علمی بر حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از استفاده بی‌رویه‌ی آب از سوی شهروندان تاکید کردند که آلودگی محیط زیست و کمبود آب یکی از معضل‌های جدی برای شهروندان افغانستان به خصوص پایتخت نشینان به حساب می‌رود.

هرچند حکومت سرپرست افغانستان می‌گوید که برنامه‌های موثری را جهت مدیریت آب‌های زیرزمینی و حفاظت از محیط زیست، ساحات سبز و جنگلات روی دست دارد، اما هنوز هم در این مورد کارهای موثری صورت نگرفته، همه ساله ب ویژه با فرارسیدن فصل سرد زمستان، مردم بیشتر از آلودگی هوا و تاثیرات محیط زیستی رنج می‌برند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا