اسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهحکومتخانوادهزنانگزارش

زنان صنعت‌پیشه در ننگرهار خواهان حمایت حکومت از رشد تولیدات داخلی شدند

خبرگزاری دید: شماری از زنان صنعت‌کار در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان، می‌گویند که حکومت باید از صنایع دستی و تولیدات داخلی حمایت نموده و تولیدات آنان را رشد دهد.

به گزارش خبرگزاری دید: اینجا یکی از کارگاه‌های خیاطی، قالین بافی و گلدوزی در شهر جلال‌آباد، مرکز ولایت ننگرهار در شرق افغانستان است.

خدیجه، مسئول این کارگاه می‌گوید که چندین سال است که این کارگاه را ایجاد کرده و حدود ۲۵ زن و دختر جوان که اکثر شان نان‌آور خانواده‌های چندین نفره هستند، از این کارگاه امرار معاش می‌کنند.

خدیجه از حکومت خواهان حمایت است. به گفته‌ی خدیجه، اگر حکومت با آنان همکاری کند، می‌توانند فرصت‎های کاری را برای ده‌ها تن از زنان و دختران دیگر نیز فراهم کنند.

او از نبود بازار برای فروش صنایع دستی شان شکایت دارد و می‌گوید که تولیدات شان را تنها در بازارهای ننگرهار به قیمت اندک به فروش می‌رساند.

خدیجه نیز گفت: «ما امکانات خوب نداریم، حمایت درست نمی‌شویم، با ماشین‌های دستی همه روزه در جای بسیار کوچک کار می‌کنیم و تولیدات خود را هم به قیمت خوب‌تر به فروش رسانده نمی‌توانیم.»

این خانم صنعت‌پیشه از حکومت خواهان ایجاد بازارهای مخصوص زنان در سطح کشور شده و می گوید که برای حمایت از زنان و رشد صنعت و تولیدات داخلی، حکومت باید حداقل در شهرهای بزرگ کشور بازارهای “ویژه زنان” را ایجاد کرده و به زنان و دختران فرصت دهد که کار کنند.

به باور او، زنان ودختران افغانستانی توانایی‌های فوق‌العاده ای در عرصه‌های مختلف از جمله صنعت و تجارت دارند و تاکید کرد که باید از آنان حمایت صورت گیرد و تولیدات شان در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی به نمایش گذاشته شود.

مقدسه، یکتن از کسانی که در این کارگاه به حیث کارآموز فعالیت می‌کند می‌گوید که پس از بسته شدن دروازه‌های مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به روی دختران، در این کارگاه شامل شده و مدت بیش از یک سال است که در اینجا مصروف کارآموزی است.

به گفته‌ی مقدسه، او در یک خانواده‌ ده نفری زندگی می‌کند، خانواده‌اش مشکلات زیاد اقتصادی دارد و او می‌خواهد پس از آموزش در این کارگاه در بخش‌های قالین بافی، گلدوزی و خیاطی، بتواند نفقه‌ خانواده‌ اش را فراهم کند.

نه تنها مقدسه، کائنات نیز که به عنوان کارآموز در این کارگاه مصروف کار است، با استقبال از ایجاد این فرصت، افزود که در حال حاضر زنان و دختران زیادی مانند او و سایر زنان دیگر از توانایی‌های خوبی برخوردار بوده، اما به دلیل اینکه فرصتی برای شان فراهم نشده و بی‌کار در خانه هستند.

کائنات از حکومت خواست که توجه جدی به وضعیت زنان داشته باشد و بیشتر بر رشد تولیدات داخلی و صنعت نموده و فرهنگ استفاده از تولیدات داخلی را نیز رشد دهد.

نه تنها زنان و دختران صنعت‌کار و هنرپیشه در ننگرهار، بلکه در سایر ولایت‌ها به شمول پایتخت، آنان از حکومت خواهان ایجاد زمینه‌های آموزشی و کاری شده اند.

در همین حال مسئولان حکومت سرپرست می‌گویند که حمایت‌های همه جانبه از صنعت‌کاران و تولیدکنندگان داخلی به ویژه زنان صورت می‌گیرد و تلاش می‌شود تا برای آنان فرصت‌های کاری و اشتراک در بازارهای داخلی و خارجی نیز فراهم شود.

گزارش: احمدی – خبرگزاری دید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا