آخرین اخباراسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهگزارشمنطقه

تولید‌کنندگان “قندزرد” ننگرهار: از تولیدات داخلی در مقابل محصولات وارداتی مشابه حمایت شود

خبرگزاری دید: شماری از تولید‌کنندگان گر(قند زرد) در ولایت ننگرهار می‌گویند، با آنکه از سال‌ها پیش این شیرینی در داخل افغانستان تولید می‌شود، اما به دلیل اینکه این محصول از کشورهای دیگر من جمله پاکستان نیز وارد می‌شود، فروش محصولات داخلی ( قند زرد) را با رکود مواجه کرده است.

تولید‌کنندگان "قندزرد" ننگرهار: از تولیدات داخلی در مقابل محصولات وارداتی مشابه حمایت شود

محمد اقرار، مسئول یکی از کارخانه‌های تولید گر(قند زرد) در ولسوالی کامه ولایت ننگرهار در شرق افغانستان است. به گفته‌ی اقرار، گر یکی از تولیدات با سابقه‌ی افغانستان است و از سال‌ها پیش این محصول در بخش‌هایی از کشور به ویژه ولایت ننگرهار به تولید می رسد.

او که بیش از پنج سال می‌شود این کارخانه را ایجاد کرده و برای ده‌ها تن زمینه‌ی کار را فراهم نموده است افزود: هنوز هم به دلیل عدم دسترسی به ماشین آلات پیشرفته، به گونه‌ی سنتی فعالیت می کنیم.

اقرار بیان داشت که در این کارخانه نزدیک به ۳۰ تن مصروف کار هستند و تولیدات شان را به بازارهای داخلی کشور به فروش می‌رساند.

به گفته‌ی اقرار، عدم دسترسی به بازارهای بیرونی و واردات گر از کشور پاکستان، بازار آنان را با رکود مواجه ساخته است.

او از حکومت خواهان جلوگیری واردات مشابه تولیدات داخلی از کشورهای بیرونی شد و افزود: باید تولیدات داخلی مورد حمایت قرار بگیرد.

در همین حال سباوون، که از ولسوالی سروبی برای خرید گر به این ولسوالی آمده، می‌گوید که گر افغانستان از کیفیت بالای برخوردار است. او نیز خواهان رشد تولیدات داخلی و حمایت آن شده، می‌گوید که نسبت به اجناس وارداتی کیفیت تولیدات داخلی بالاتر است.

از سوی هم، نجیب الله جوانی که به گفته‌ی خودش چندین سال است در این کارخانه مصروف کار می‌باشد، تاکید می‌کند که رشد تولیدات داخلی، ایجاد فرصت‌های کاری و حمایت سکتور خصوصی از وظایف عمده حکومت بوده و باید بر آن توجه جدی صورت گیرد.

نجیب‌الله می‌گوید که نان‌آور خانواده ده نفری است و روزانه معاشی که از این کارخانه بدست می‌آورد، نفقه‌ی خانواده‌اش را برآورده می‌کند.

او با بیان اینکه سطح بی‌کاری و مشکلات اقتصادی در کشور بالا است، از کشورها و نهادهای خارجی خواهان سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در افغانستان شده، هم‌چنین تاکید نمود که حکومت باید صنعت و تولیدات داخلی را رشد دهد.

آنان نیز می‌گویند، جنس‌های که در داخل افغانستان تولید می‌شود، باید بیشتر مورد حمایت دولت و مردم قرار گرفته، از واردات اجناس مشابه آن از کشورهای دیگر، جلوگیری صورت گیرد.

این خواست‌ها در حالی صورت می‌گیرد که حکومت سرپرست همواره گفته، توجه جدی بر حمایت و استفاده از تولیدات داخلی داشته و در زمینه‌ی بازاریابی و اشتغال‌زایی در کشور نیز تلاش می‌کنند.

احمدی – کابل

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا