خبرگزاری دید: برخی از داکتران از افزایش بیماری ملاریا در کشور ابراز نگرانی کرده و میگویند که باید مردم و حکومت برای جلوگیری از شیوع این بیماری اقدامهای جدی کنند.
به گزارش خبرگزاری دید؛ عبدالحق قاضی زاده، داکتر متحصص امراض داخله در یکی از شفاخانههای خصوصی در کابل، میگوید که آمار مبتلایان به بیماری ملاریا افزایش یافته است.
آقای قاضی زاده افزود که روزانه شماری از شهروندان نزد او مراجعه میکنند و به بیماری ملاریا مبتلا هستند.
قاضی زاده افزود که بیماری ملاریا ساری بوده و توسط پشه ملاریا که در محیط آلوده و آبهای گندیده رشد و نمو میکند، به انسان سرایت مینماید.
او علایم این بیماری را تب، لرزه، جان دردی و ضعف عنوان نموده، از خانوادهها خواست که در صورت مشاهده این علایم در بدن کودکان، هرچه زودتر آنان را به مراکز صحی انتقال و تحت درمان قرار دهند.
به گفتهی این متحصص داخله، بیماری ملاریا در کشورهای عقب مانده به دلیل عدم شرایط صحی و موجودیت آبهای ناپاک، این پشه به راحتی رشد نموده و باعث بروز این بیماری به بدن انسانها به خصوص کودکان میگردد.
او افزود که شیوع این بیماری و رشد پشه ملاریا در مناطق گردم به سرعت رشد میکند و از مسئولان وزارت صحت عامه خواست، در محلاتی که آبهای ناپاک و محیط غیر صحی وجود دارد، باید آن را دواپاشی نمایند.
آقای قاضی زاده نیز افزود که بیش از یک قرن میشود داروی ضد ملاریا کشف گردیده و افرادی که به آن مصاب باشد، می توانند از این دارو در مراکز صحی مستفید شوند تا صحت یاب گردند.
قاضی زاده اما توصیه کرد که خانوادهها باید هنگام خواب از پشهخانه استفاده نمایند در عین حال از وزارت صحت عامه نیز خواهان توزیع پشهخانه به خانوادهها گردید و آن را بهترین راه جهت جلوگیری از مبتلا شدن به این بیماری عنوان کرد.
نصیر احمد، یکتن از بیمارانی که به این بیماری مبتل است میگوید که یک هفته پیش به بیماری تب، لرزه و جان دردی مبتلا شده و هنگام مراجعه نزد داکتر، بیماری او ملاریا تشخصی شده است.
در همین حال، وزارت صحت عامه چندی پیش اعلام کرد که در شش ماه نخست سال روان با ثبت ۵۰ هزار واقعه مثبت ملاریا در افغانستان، این بیماری ۶۹ درصد افزایش یافته است.
مسئولان بخش ملاریای برنامه توسعه ملل متحد (یواندیپی) در افغانستان نیز به رسانهها گفته اند که نزدیک به ۹۰ درصد این واقعات مثبت ملاریا در چهار ولایت شرقی افغانستان (ننگرهار، کنر، لغمان و نورستان)به ثبت رسیده است.
شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامه به رسانهها گفته بود که سال گذشته این وزارت حدود بیش از ۲ میلیون پشهخانه را در مناطق گرمسیر کشور جهت پیشگیری از بیماری ملاریا توزیع کرده است.
مسئولان وزارت صحت عامه برای جلوگیری از مبتلا شدن به ملاریا، استفاده از پشهخانه، مواد ضد پشه، لباس محافظ و نصب جالی در کلکینهای منازل را توصیه میکند.
گزارش: احدی – خبرگزاری دید