کابل در نشست باکو: برنامههای اقدام ملی را برای مقابله با تغییرات اقلیمی آماده کردیم
خبرگزاری دید: حکومت سرپرست برای اولین بار هیئتی را به اجلاس آب و هوای سازمان ملل متحد فرستاد تا در مقابله با گرمایش جهانی کمکهای بینالمللی را جلب کند.
مطیعالحق خالص، رییس اداره حفاظت از محیط زیست کشور به آسوشیتدپرس گفت که افغانستان برای مقابله با تغییرات شدید آب و هوایی مانند بارندگیهای نامنظم، خشکسالیهای طولانیمدت و سیلابهای ناگهانی به حمایت بینالمللی نیاز دارد.
خالص از طریق مترجم در این مذاکرات که امسال در باکو، آذربایجان برگزار شد، گفت: همه کشورها باید دست به دست هم دهند و با مشکل تغییرات آب و هوایی مقابله کنند.
افغانستان بهشدت تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار گرفته است، طوری که ارزیابی اخیر کارشناسان آب و هوا، این کشور را ۶مین کشور آسیبپذیر از آب و هوا در جهان قرار داده است.
دانشمندان آب و هوا دریافته اند که بارش شدید باران در طول ۴۰ سال گذشته در این کشور ۲۵ درصد شدیدتر شده است.
خالص در این نشست گفت که افغانستان پلانهای اقدام ملی را برای مقابله با تغییرات اقلیمی آماده کرده است و در چند ماه آینده اهداف اقلیمیاش را به روز خواهد کرد.
وی افزود که افغانستان پتانسیل زیادی برای انرژی بادی و خورشیدی دارد اما برای توسعه آن به حمایت بینالمللی نیاز دارد.
هیئت افغانستان از دعوت دولت آذربایجان قدردانی کرد.
از آنجایی که طالبان بهعنوان حکومت افغانستان بهرسمیت شناخته نشده اند، این هیئت در مذاکرات وضعیت ناظر خواهد داشت.
جوآنا دپلج، مورخ آب و هوا در دانشگاه کمبریج در انگلستان، گفته که افغانستان باید بتواند در این اجلاس شرکت کند.
او گفته است: به دلیل این که یک مجمع جهانی است، تعداد زیادی از دولتهای سیاسی نامطلوب با انواع سوابق وحشتناک از یک نوع وجود دارد که در آن شرکت میکنند. ما خط کجا را تعیین کنیم؟
خالص در پاسخ به پرسشی در مورد ارزیابی سازمان ملل مبنی بر آسیبپذیری زنان نسبت به مردان در برابر تاثیرات آب و هوایی، گفت: «تاثیر تغییر اقلیم هیچ مرزی ندارد، میتواند تاثیرش را بر زنان، کودکان، مردان، گیاهان یا حیوانات بگذارد. برای مقابله با این موضوع به کار جمعی نیاز است.»
خالص گفت که او درخواست گفتوگوهای دوجانبه با طیف وسیعی از کشورها، از جمله ایالات متحده را داده است و در صورت پذیرش این درخواست خوشحال خواهد شد که با آنها بنشیند.
خالص گفت: ما بخشی از سه کنفرانس گذشته نبودیم… اما خوشحالیم که این بار اینجا هستیم و میتوانیم پیام مردم افغانستان را با جامعه جهانی برسانیم.