فراغت ۵۰۰ معتاد صحتیاب شده از دورههای آموزشی چهار ماهه در کابل
خبرگزاری دید: به تعداد ۵۰۰ معتاد متبلا به مواد مخدر که پس از صحتیابی از سوی وزارت کار و امور اجتماعی حکومت سرپرست شامل برنامههای حرفوی کوتاه مدت در کمپ «آغوش» در پل چرخی کابل گردیده بودند، طی مراسمی، امروز سه شنبه، ۲۲ عقرب، فارغ و برای شان وسایل کار نیز توزیع گردید.
عبدالواحد فایز، رییس تنظیم مراکز فنی و حرفوی وزارت کار و امور اجتماعی در این برنامه گفت که این کار آموزان که برای چهار ماه در بخشهای خیاطی، بوت دوزی، بیگ سازی، مبایل سازی و سیستم برق رسانی ساختمانها آموزش دیده بودند، امروز برای شان وسایل کار توزیع گردیده و دوباره به خانههای شان برگشتند.
آقای فایز افزود که این سومین دور فراغت از این مرکز است و تا کنون حدود دو هزارو ۱۰۰ نفر از این مرکز فارغ و وارد بازار کار شده اند.
رییس تنظیم مراکز فنی و حرفوی وزارت کار و امور اجتماعی نیز گفت که این وزارت در نظر دارد در آینده، مراکز فنی و حرفوی را در سایر ولایتهای کشور نیز ایجاد کند تا معتادانی که از سطح شهر جمعآوری میشوند، پس از صحتیابی برای شان حرفههای مختلف نیز آموزش داده شود تا دوباره به مواد مخدر روی نیاورند.
در همین حال قدرت الله، جوانی که به گفته خودش سالها به مواد مخدر مبتلا بوده و پس از آن، توسط حکومت به کمپ آورده شد. اینک پس از دو ماه دوره تداوی را سپری کرده و پس از صحت یابی، اکنون در بخش حرفههای کوتاه مدت در کمپ آغوش شامل حرفه شده و امروز فارغ گردیده است.
قدرت الله میگوید که به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی معتاد به مواد مخدر شده بود. او نیز افزود که حالا دیگر به مواد مخدر روی نمیآورد و اطمینان میدهد که پس از این، قصد دارد با خانوادهاش یکجا زندگی کند.
عصمت الله، یکی دیگر از معتادان صحتیاب شده است که به گفته او پنج سال معتاد به مواد مخدر بوده و از خانواده و دوستانش دور بوده است.
به گفته عصمت الله، شب ها و روزها را روی سرکها زندگی کرده و حالا که فرصت برایش مساعد گردیده و از این طریق صحتیاب شده، میگوید که حالا با آموزش حرفه خیاطی از این مرکز، دوباره با خانوادهاش یکجا شده و دیگر به مواد مخدر مبتلا نخواهد شد.
او افزود، حالا میداند که کاملا صحتیاب شده و خوشحال است که به آغوش خانوادهاش برگشته و شغل خیاطی را آغاز میکند.
عصمت الله میگوید که اکثر جوانان به دلیل بیکاری و مشکلات اقتصادی به مواد مخدر رو آورده اند و از حکومت خواست که جهت ایجاد فرصتهای کاری برای جوانان تلاش کند تا از مهاجرتهای غیرقانونی و نیز مبتلا شدن جوانان به مواد مخدر جلوگیری صورت گیرد.
در همین حال مسئولان حکومت سرپرست با بیان اینکه کشت مواد مخدر تقریبا در افغانستان به صفر رسیده، اطمینان میدهند که استعمال، فروش و قاچاق مواد مخدر را نیز از بین برده و تلاش میکنند زمینههای اشتغال را در کشور برای شهروندان فراهم کنند.
گزارش: احمدی – خبرگزاری دید