عالمان دین در کابل: مسلمانان باید در برابر جنایتهای اسرائیل منسجم شوند
خبرگزاری دید: شماری از عالمان دین و مسئولان حکومتی در کابل، در یک همایش تحت عنوان ” راهکارهای تقریب و زیست اجتماعی در افغانستان” که از سوی دانشگاه جامعه المصطفی در کابل راه اندازی شده بود، بر اتحاد و انسجام مسلمانان به هدف ایستادگی در برابر جنایتهای جنگی اسرائیل اشاره نمودند.
آیت الله صالحی مدرس، رییس شورای علمای شیعه افغانستان در این همایش گفت که رژیم اسرائیل دست به جنایتهای بزرگ بشری در خاورمیانه زده و قتلعامهای بزرگی را در کشورهای فلسطین، لبنان و سایر کشورها براه انداخته است.
او گفت که وظیفه مسلمانان جهان است که باید دست به دست هم بدهند و در برابر این جنایتهای رژیم اسرائیل ایستادگی کنند.
در این همایش حجت الاسلام سید عبدالحمید ثابت، رییس دانشگاه جامعه المصطفی در کابل، هدف از برگزاری این همایش بین المللی را ضروت اتحاد و انسجام مسلمانان عنوان کرده و بر اهمیت روحیه وحدت و همدیگر پذیری تاکید کرد.
او با اشاره بر اهمیت تحقیق و پژوهش در مراکز علمی از نخبگان جامعه نیز خواست تا در جهت ایجاد راهکارهای مناسب برای یک زندگی مسالمت آمیز تلاش نموده و گام های عملی را بردارند.
روح الله حسینی، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در افغانستان نیز با تاکید بر اینکه در وضعیت کنونی تشکیل امت اسلامی مهم بوده، آن را یک حرکت کلی به هدف ارایه الگوی همزیستی مسالمتآمیز و تقریب اندیشه اذهان عامه عنوان کرد.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد هم در این همایش هشدار داد که جنگهای تحمیلی نظامی در کشور پایان یافته اما جنگ نرم کماکان به شدت ادامه دارد.
آقای نظری هدف از این جنگ را از بین بردن اخوت اسلامی در کشور و جهان اسلام عنوان نموده و بر ضرورت تقریب مذاهب و زندگی مسالمت آمیز میان همه شهروندان تاکید نمود.
قابل ذکر است که در پایان این همایش بینالمللی؛ شماری از مقاله نویسان و پژوهشگران نیز از سوی دانشگاه جامعه المصطفی مورد تقدیر قرار گرفت.
در این همایش در حالی بیشتر بر اتحاد میان مسلمانان جهان تاکید شده که ارتش رژیم اسرائیل در جریان چند ماه گذشته، با راهاندازی حملات خونین بر مناطقی از لبنان و فلسطین جان هزاران شهروند بیگناه را گرفته و دهها هزار دیگر را نیز آواره و مجروح کرده است.
این حملات اسرائیل که با حمایت آمریکا و غرب صورت گرفته و با واکنشهای گسترده جهانی نیز همراه بوده است. سازمانهای ملی و بینالمللی همواره آن را نکوهش کرده و خواهان آتشبس فوری شده اند.