آخرین اخبارآزادی بیاناسلایدشوافغانستانتحلیلجهانحقوق بشرسیاستمنطقه

فراموشی افغان‌ها و اَتَن برای بازگشت ترامپ

نویسنده: سلیمان صابر- خبرگزاری دید

خبرگزاری دید: دلخوشی به اقدام مطلوب افغانستان و مردم مظلومش از سوی ترامپ، آب در هاونگ کوبیدن است. برای امریکا جبهه مخالف یا موافق با طالبان فرقی ندارد و اصلا خود طالب مهم نیست؛ برای امریکا تنها منافع مورد نظراش مهم است و بس و در این راستا شاید کسانی را به اجاره بگیرد اما افغانستان تحت اشغال نرم افزاری و سخت افزاری امریکا هرگز رنگ صلح را نخواهد دید.

فراموشی افغان‌ها و اَتَن برای بازگشت ترامپ

در اینکه افغانستان و مردم مظلوم‌ اش با وجود تجربه تلخ بحران‌های متعدد در طول تاریخ و به ویژه تاریخ معاصر هرگز تسلیم نشده‌اند، شکی نیست، مشکل کلان اما حافظه تاریخی زود گذر ماست که با یک تعریف و تمجید کوچک و با چند وعده تو خالی راه کج می‌کنیم و قدم در مسیری می‌گذاریم که از آن بارها و بارها گزیده شده‌ایم: این مسأله در مورد واکنش‌های مقامات سیاسی حال حاضر افغانستان به انتخاب دوباره دونالد ترامپ به عنوان ريیس‌جمهور ایالات متحده امریکا نیز صدق می‌کند.
زلمی‌خلیزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان و مجری پروسه شوم مذاکرات صلح امریکا با طالبان در دولت قبلی ترامپ، انتخاب دوباره ترامپ را به معنی از سرگیری اجرای مفاد توافق‌نامه صلح دوحه دانسته است.
برخی مقامات ارشد طالبان نیز به نوعی از انتخاب ترامپ استقبال کرده‌اند؛ سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در دوحه قطر، دونالد ترامپ را مرد عمل خوانده است.
برخی حلقات کوچک متشکل از برخی چهره‌های سیاسی و نظامی نه چندان شناخته شده پیشین از جمله سمیع سادات نیز ابراز امیدواری کرده‌اند، ترامپ در ایجاد تغییر مد‌نظر آنها، دست کمک خواهی‌شان را به گرمی بفشارد و چیزی که در این مسیر این دسته از مقامات پیشین دولت غنی را امیدوار ساخته دوستی با برخی جنرالان و سناتوران امریکایی‌ست.
مهمترین واکنش و قابل ملاحظه‌ترین تحرکات سیاسی شاید مربوط به جبهات مخالف حکومت‌سرپرست طالبان باشد؛ جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود و شورای عالی‌مقاومت‌ملی برای نجات افغانستان متشکل از رهبران احزاب سیاسی پیشین افغانستان از جمله «مارشال دوستم، محمد محقق، عطا محمد نور».
سران شورای عالی مقاومت ملی برای نجات افغانستان به دلگرمی همکاری نزدیک‌شان با امریکا در بیست سال گذشته و حضور در بدنه دولت‌های جمهوری پیشین به نوعی از انتخاب دوباره ترامپ در دل خوشحال هستند.
در این راستا جبهه مقاومت ملی نیز در اقدامی نماینده سیاسی خود را به ترکیه فرستاده است تا با رهبران شورای ائتلاف ملی برای نجات افغانستان دیدار و گفت و گو نماید؛ براساس گزارش برخی رسانه‌ها «عبدالله خنجانی» در دیدار با سران شورای ائتلاف ملی خواستار ایجاد یک جبهه واحد علیه طالبان شده و تاکید کرده اوضاع برای اقدام مشترک علیه طالبان با آمدن دونالد ترامپ مساعد شده است.
در تحلیل واکنش‌های مقامات پیشین افغانستان و حتی برخی مقامات کنونی طالبان به انتخاب دوباره ترامپ باید گفت این عرض ارادت نشان از کوته اندیشی و ظلم پذیری آنها دارد؛ بسیار خنده آور است که مقامات سیاسی و رهبران احزاب ‌یشین هنوز ترامپ کارش را شروع نکرده در صف ارادت و خدمت به امریکا ایستاده‌اند.
انگار همه حضرات یادشان رفته که این ترامپ بود که با لحنی تحقیر‌آمیز مدام از حمله به افغانستان و نابوی کل کشور سخن می‌گفت، اینکه امریکا هرگز به دنبال تشکیل یک دولت مرکزی قدرتمند در افغانستان نیست، اینکه امریکا در برنامه‌های امنیتی و استخباراتی خود برای مقابله با رقبایش از افغانستان به عنوان یک پایگاه استفاده کرده و می‌کند.
بنابراین، دلخوشی به اقدام مطلوب افغانستان و مردم مظلومش از سوی ترامپ، آب در آونگ کوبیدن است. برای امریکا جبهه مخالف یا موافق با طالبان فرقی ندارد و اصلا خود طالب مهم نیست؛ برای امریکا تنها منافع مورد نظراش مهم است و بس و در این راستا شاید کسانی را به احاره بگیرد اما افغانستان تحت اشغال نرم افزاری و سخت افزاری امریکا هرگز رنگ صلح را نخواهد دید.

Related Articles

Back to top button