آخرین اخبارافغانستانامنیت و حوادثجهانحقوق بشر

سازمان ملل: جهان به تغییرات اقلیمی در افغانستان بیشتر توجه کند

خبرگزاری دید: دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری سازمان ملل متحد در افغانستان (اوچا) از تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از اشتراک کنندگان اجلاس تغییرات اقلیمی در باکو خواسته که باید به این کشور توجه بیشتر کنند.

اوچا امروز سه‌شنبه(۲۹ عقرب) با اشاره به سیلاب‌های ناگهانی و خشک‌سالی پی‌هم در این کشور، گفته که با افزایش گرما، نیازمندی مردم به آب‌آشامیدنی در شهرها بیشتر شده است.
ملل متحد افزوده که اقدامات بشردوستانه برای رسیدگی به بحران بشری در افغانستان کافی نیست.

به گفته اوچا، برای جلوگیری از آسیب‌پذیری ناشی از تغییرات اقلیمی و محافظت از شهروندان این کشور، به کمک‌های بشردوستانه در درازمدت نیاز است.

در این گزارش آمده که افغانستان در انتشار گازهای گلخانه‌ای کم‌ترین نقش را دارد، اما این ‌کشور با تاثیرات شدید تغییرات اقلیمی مواجه است.
به گفته ملل متحد، رهبران جهان باید راه‌های حل عادلانه و پایدار را برای کشورهای که از تغییرات اقلیمی متاثر شدند، جستجو کنند.

دفتر هماهنگی امور کمک‌های بشری ملل متحد می‌گوید با آن‌که افغانستان در میان ده آسیب‌پذیرترین کشورها در برابر تغییرات اقلیمی قرار دارد، اما آمادگی‌ها برای مقابله با آن در حد صفر است.

بر بنیاد معلومات اوچا، حدود ۶۰ درصد مردم افغانستان به زراعت وابسته اند و هرگونه تغییرات در این بخش، بر معیشت و درآمد روزمره آنان تاثیر جدی خواهد داشت و همچنان ادامه این وضعیت، سبب ناامنی غذایی و افزایش موارد سوتعذیه خواهد شد.

ملل متحد با ابراز نگرانی تاکید کرده که پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد افزایش دما، سبب ذوب شدن یخچال‌های طبیعی و برف در مناطق کوهستانی و دوردست افغانستان خواهد شد و ادامه این وضعیت، روی کاهش آب‌‌ آشامیدنی در شهرها تاثیر خواهد گذاشت.
همچنان ملل متحد پیشبینی کرده که با آغاز فصل کشت زراعت در بهار پیشرو، بارندگی کاهش خواهد یافت و همچنان درجه حرارت از حد میانگین بیشتر خواهد شد.

اوچا افزوده است: افغانستان با یکی از بزرگ‌ترین بحران‌های بشری در جهان مواجه است که در سال ۲۰۲۴میلادی، ۲۳.۷ به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

در این نشست، نمایندگان طالبان دعوت شدند و در آن یک هیئت حکومت سرپرست نیز اشتراک کرده است.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

Back to top button