آخرین اخبارافغانستانپاکستانحقوق بشرخبر های مهممهاجرت

پناهجویان افغانستان؛ پاکستان پیشنهاد برگزاری بحث جهانی داد

خبرگزاری دید: برای رسیدگی به چالش‌های مربوط به بازگشت داوطلبانه و اسکان مجدد پناهندگان افغانستان در کشورهای ثالث، پاکستان پیشنهاد برگزاری کنفرانس بین‌المللی ذینفعان چندجانبه را داد.

پناهجویان افغانستان؛ پاکستان پیشنهاد برگزاری بحث جهانی داد

این ایده از سوی محمد عباس خان، کمیشنر ارشد پناهندگان افغانستان (CCAR) در وزارت دولت در امور مناطق مرزی (SAFRON) در سمیناری در اسلام‌آباد مطرح شده است.
وی گفته که هدف اصلی این کنفرانس باید تشویق کشورهای غربی برای افزایش سهمیه‌هایش و تسریع روند پذیرش متقاضیان افغانستان از پاکستان به کشورهای‌شان باشد.
به نقل از داون، این مقام پاکستانی در سمیناری تحت عنوان “چالش‌ها و فرصت‌ها در بازگرداندن و اسکان پناهندگان افغانستان” که توسط موسسه مطالعات منطقه‌ای (IRS) سازماندهی شده بود، بر اهمیت تقسیم بار جهان تاکید کرد و از ذینفعان جهانی خواست فرصت‌های اسکان مجدد برای شهروندان افغانستان در خاک پاکستان را افزایش دهند.
او افزود که حدود ۶۰۰ هزار متقاضی اسکان مجدد افغانستان در کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) ثبت نام کرده‌اند، اما سهمیه این سازمان برای درخواست‌های اسکان مجدد در سال جاری فقط ۸ هزار نفر بوده است.
وی گفته است: این بسیار غیر واقعی است.
کمیشنر ارشد امور پناهندگان افغانستان خاطرنشان کرد که جابجایی اجباری موضوع گسترده‌ای است که ابعاد اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی را در بر می‌گیرد و به‌طور فزاینده‌ای با تغییرات آب و هوایی مرتبط است.
به گفته او، ظرفیت جذب افغانستان و زیرساخت‌های محدود، ادغام مجدد شهروندان افغانستان را به یک امر چالش‌برانگیز تبدیل کرده است.
وی در ادامه بر اهمیت رسیدگی به چالش‌های سازگاری روانی-اجتماعی تاکید کرده و خواستار تلاش برای ایجاد محیط امن و سرمایه‌پسند در افغانستان برای حمایت از ادغام مجدد پایدار شده است.
از دید وی، پاکستان از ۲۰۰۲ بیش از چهار میلیون پناهجوی افغانستان را به کشورشان بازگردانده و استدلال کرد که بیشتر جمعیت پناهجویان در پاکستان متولد و بزرگ شده‌اند و برای خدمات اقتصادی، بهداشتی و آموزشی به پاکستان وابسته هستند.
به گفته این مقام پاکستانی، پناهجویان که ۷۰ درصد آن‌ها زیر ۳۰ سال سن دارند، پتانسیل کمک به بازسازی افغانستان را دارند.
او خواستار رویکرد متوازن در قبال موضوع پناهجویان افغانستانی مبتنی بر حقایق و ارقام به روز و قابل اعتماد شده است.
محمد عباس خان، داده‌های مربوط به پناهجویان افغانستان را گمراه کننده، غیرقابل اعتماد و قدیمی خوانده و همچنین خواستار بازنگری سیاست در قبال پناهجویان افغانستان شده است.
وی خاطرنشان کرده است: واقعیت جایی بین ادراکات و داده‌ها نهفته است.
کمیشنر پناهندگان افغانستان گفته که روند بازگرداندن افغانستانی‌های غیرقانونی به آرامی و موفقیت‌آمیز پیش رفته است و از زمان آغاز این روند در نوامبر ۲۰۲۳، بیش از ۶۰۰ هزار نفر بازگشته اند.
او گفته که هر تصمیمی در مورد بازگشت این پناهندگان به کشورشان با همه ذینفعان از جمله افغانستان و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل اتخاذ خواهد شد.

Related Articles

دیدگاهتان را بنویسید

Back to top button