آغاز سرشماری ملی در عراق
خبرگزاری دید: عراق اولین سرشماری سراسری جمعیتش را پس از چند دهه اخیر آغاز کرد، گامی با هدف نوسازی جمعآوری دادهها و برنامهریزی در کشوری که مدتها تحت تاثیر اختلافات سیاسی قرار داشت.
سرشماری ملی که سر از امروز چهارشنبه(۳۰ عقرب) شروع شده است، انتظار میرود پیامدهای عمیقی بر توزیع منابع، تخصیص بودجه و برنامهریزی توسعه عراق داشته باشد.
گروههای اقلیت میترسند کاهش مستند در تعداد آنها کاهش نفوذ سیاسی و مزایای اقتصادی کمتری را در سیستم تقسیم قدرت این کشور به همراه داشته باشد.
شمارش مناطقی مانند کرکوک، دیالی و موصل که کنترل آن بین دولت مرکزی بغداد و دولت منطقهای کردستان نیمهخودمختار در شمال مورد مناقشه است، بهشدت مورد تحت بررسی قرار گرفته است.
به نقل از آسوشیتدپرس، علی آرین صالح، مدیر اجرایی سرشماری در وزارت برنامهریزی، گفته است: در نشستهایی با حضور نخستوزیر، رییسجمهور و مقامات ارشد اقلیم کردستان، توافقهایی درباره نحوه انجام شمارش در مناطق مورد مناقشه حاصل شد.
او افزوده است: محققان از همه گروههای قومی بزرگ – کرد، عرب، ترکمن و مسیحی – برای اطمینان از عدالت، سرشماری را در این مناطق انجام خواهند داد.
آخرین سرشماری سراسری در عراق در سال ۱۹۸۷ انجام شد.
سرشماری دیگری که در سال ۱۹۹۷ انجام شد، اقلیم کردستان را حذف کرد.
محمد تمیم وزیر برنامهریزی در سخنرانی تلویزیونی گفته که سرشماری جدید “نقشه توسعهای را برای آینده ترسیم میکند و پیام ثبات میفرستد.”
مقامات عراق میگویند که این سرشماری اولین موردی خواهد بود که از فناوریهای پیشرفته برای جمعآوری و تجزیه و تحلیل دادهها استفاده میکند و تصویری جامع از چشمانداز جمعیتی، اجتماعی و اقتصادی عراق ارایه میدهد.
حدود ۱۲۰ هزار کارمند سرشماری خانوارها را در سراسر کشور بررسی خواهند کرد که هر کدام حدود ۱۶۰ واحد مسکونی را در طی دو روز پوشش خواهند داد.