آخرین اخباراسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهجوانانحکومتگزارش

حنفی: افغانستان در بخش‌های تخنیکی و مسلکی دستاوردهای چشم‌گیری دارد

خبرگزاری دید: مولوی عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء حکومت سرپرست در مراسم اختتامیه دومین نمایشگاه چهار روزه ملی ابتکارات و نوآوری‌های برتر افغانستان که از سوی اداره تعلمیات تخنیکی و مسلکی در کابل برگزارش شده بود، گفت که با تلاش‌های این اداره، حکومت سرپرست افغانستان دستاوردهای موثری را در بخش تخنیک و مسلک کسب کرده است.

آقای حنفی گفت که در حال حاضر بیش از ۹۰ هزار دانش آموز در ۷۳ رشته در این اداره مصروف آموزش هستند.

به گفته‌ معاون اداری ریاست الوزرا، اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی سالانه صدها جوان را به گونه‌ مسلکی و آموزش دیده وارد بازار کار می‌کند.

حنفی نیز تصریح کرد که این دستاوردها می‌تواند در بخش رفاه و آبادی کشور موثر واقع گردد و حتا در سطح منطقه بی‌مانند باشد.

آقای حنفی در این مراسم نیز بیان کرد که باید زمینه رقابت میان جوانان بوجود بیاید و برنامه‌های وسیعی جهت رشد استعدادهای جوانان راه اندازی گردد.

از سویی هم، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت نیز در حالی که برگزاری این برنامه‌ها را از سوی اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی مهم عنوان کرد نیز افزود که این اداره طی سال‌های متمادی جوانان را با علم و مسلک مطابق به روز آموزش داده و تقدیم جامعه می‌کند.

عزیزی تصریح کرد که در وضعیت کنونی، افغانستان نیاز جدی به نیروی مسلکی و آموزش دیده مطابق به علم و تکنالوژی روز دارد و از این اداره خواست که در این عرصه بیشتر از پیش تلاش کند.

به گفته‌ سرپرست وزارت صنعت و تجارت، بخش صنعت و تجارت کشور نیازمند کدرهای مسلکی و آموزش دیده‌ی است که مطابق علم و نیازمندی‌های روز آموزش می‌بینند.

قاری دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد نیز با تقدیر از فعالیت‌های اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی افزود که طی چندین دهه جنگ در افغانستان، این کشور در بخش‌های مختلف از جملهه آموزش صدمه دیده و نیازمند تلاش‌های دوامدار برای حل این وضعیت است.

او افزود، با آنکه در حال حاضر افغانستان میلیون‌ها نیروی کاری دارد اما به دلیل اینکه مسلکی نیستند، این کشور نمی‌تواند مانند سایر کشورها نیروی کار به بیرون از کشور بفرستد.

سرپرست وزارت اقتصاد از حکومت خواست که روی مسلکی سازی نیروی کار باید تلاش بیشتر کند.

آقای حنیف بیکاری را معضل جدی در کشور عنوان کرد و از حکومت خواست که فرصت‌های کاری را در داخل کشور فراهم کند تا جوانان بتواند پس از آن که از این اداره فارغ می‌شوند، وارد بازار کار شوند.

با وجود این همه، اما غلام حیدر شهامت، سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی گفت که در این نمایشگاه که برای چهار روز برگزار شده، بیشتر دست ساخت‌ها و کارهای عملی شاگردان این اداره به نمایش گذاشته شده و مورد استقبال شهروندان نیز قرار گرفته است.

آقای شهامت افزود که این اداره بیشتر روی مسلکی‌سازی کار می‌کند و افزود که اگر امکانات بیشتر در اختیار شان قرار گیرد، می‌توانند شاگردان آن در بخش مسلکی و تخنیکی با کشورهای منطقه و جهان نیز رقابت کنند.

او از نوآوری‌ها در این اداره نیز یاد کرد و گفت که تنها در جریان امسال بیش از ۷۰ جلد کتاب درسی این اداره نوآوری و ترجمه گردیده، در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است.

سرپرست اداره تعلیمات تخنیکی و مسلکی هم‌چنین علاوه کرد که در سال‌های آینده بیشتر از این در بخش نوآوری و تجهیز شدن این اداره تلاش کنند.

گزارش: احمدی – خبرگزاری دید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا