خبرگزاری دید: خشونت علیه زنان، هرگونه رفتاری است که میتواند منجر به آسیب بدنی، جنسی یا روانی زنان شود و مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۹۹ میلادی روز ۲۵ نوامبر را بعنوان روز جهانی «منع خشونت علیه زنان» تعیین کرده است.
در رابطه با تاریخچه این روز باید گفته که در روز ۲۵ نوامبر سال ۱۹۶۰ سه خواهر اهل جمهوری دومینیکن، با نام خواهران میرابل، پس از ماه ها شکنجه، سرانجام توسط سازمان امنیت ارتش دومینیکن ( از خونینترین دیکتاتوریهای آمریکای لاتین ) به قتل رسیدند. “جرم” این سه خواهر شرکت در فعالیت های سیاسی علیه رژیم دیکتاتوری حاکم بر دومینیکن بود.
۲۱ سال بعد، یعنی در سال ۱۹۸۱، در همایشی که در بوگوتا، پایتخت کلمبیا، با شرکت مدافعان حقوق زنان در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب تشکیل شد، پیشنهاد اختصاص دادن روز قتل خواهران میرابل به روز نهی خشونت علیه زنان مطرح گردید. هدف از این پیشنهاد آن بود که هم به تلاش و جسارت این خواهران ادای احترام شود و هم افکار عمومی بیش از پیش به سوی نهی خشونت علیه زنان سوق یابد. سال ۱۹۹۹ سازمان ملل نیز ۲۵ نوامبر را به عنوان روز جهانی نهی خشونت علیه زنان به رسمیت شناخت.
در بخش انواع و اقسام خشونت علیه زنان می توان گفت که خشونت جنسی، خشونت جنسی غیر تماسی، خشونت کلامی، تجاوز، تن فروشی اجباری، بارداری اجباری، ختنه زنان و دختران، خرید و فروش زنان و دختران، خشونت علیه زنان کارمند و مستخدمین زن، خشونت های ناشی از جنگ، خشونت در زندان، تجاوزهای سیستماتیک، خشونت نگاهی و رفتاری، خشونت سیاسی از انواع خشونتی ست که بر زنان اعمال می شود.
از این رو، تلاش جدی برای جلوگیری و پایان دادن به خشونت علیه زنان در سطح افغانستان و جهان نشاندهنده دغدغهمندی مسئولان برای خاتمه دادن به ظلمی آشکار است.
قابل ذکر است که حکومت سرپرست در افغانستان در تقابل با زنان باید در نظر داشته باشند، هنگامی که قرآن زنده به گور کردن دختران را نهی میکند، خشونت علیه زنان و دختران نیز در اسلام نهی میشود. آموزش همانطور که حق مردان است بنا به آموزه های قرآنی و شریعت اسلامی حق زنان نیز می باشد.
هرچند بارها از داخل و خارج از افغانستان از طالبان خواسته شده که سیاستهای خود را در قبال زنان تغییر دهند و حقوق زنان را تأمین کنند، اما طالبان همواره ادعا میکنند که حقوق همه مردم افغانستان از جمله زنان، در چارچوب شریعت اسلامی تأمین است.
گفتنی است که چندی قبل نیز یک نهاد بین المللی مدافع حقوق زنان گفت که بیش از هشتاد و هفت درصد زنان در افغانستان با خشونت خانوادگی مواجه اند.
سازمان حقوق جهانی (Global Rights)، که موضوعات مربوط به حقوق بشر را در جهان بررسی می کند، می گوید خشونت خانوادگی در افغانستان در حال افزایش است.
خبرگزاری دید