خبرگزاری دید: در کنار هزارهها و تاجیکها، اقوام دیگر نیز زندگی میکنند. بکارگیری از نام این دو قوم حساسیتزا قطعا فتنه غرب را به همراه دارد که میخواهد افکار عمومی را بر علیه طالبان ترغیب نماید.
چند روز قبل روزنامه گاردین در گزارشی نوشت که با کمک تصاویر ماهواره ای، رسانه های اجتماعی و شهادت ساکنان تحقیقات نشان می دهد که پس از تخریب خانه ها در کابل، هزاران نفر بی خانمان شدند.
به نقل از گاردین، طالبان سه سال پس از قدرت یک برنامه توسعه کابل را آغاز کرده اند که مدعی شده اند پایتخت نیاز به مدرن سازی دارد.
در همین راستا، یک تحقیق جدید نشان می دهد که برنامه بازسازی طالبان هزاران نفر را بی خانمان کرده است و این گروه به بهانه زیباسازی و توسعه شهر کابل، خانههای هزارهها و تاجیکها را تخریب میکند.
در همین حال اما شاروالی کابل با انتشار اعلامیه ای گزارش ها مبنی بر تخریب خانه های مناطق هزاره نشین و تاجیک نشین در شهر کابل را رد کرد. در این اعلامیه آمده است که: طی سه سال گذشته از سوی شهرداری کابل نزدیک به دو میلیارد افغانی برای دو هزار شهروند که ملکیت های شان استملاک شده بود، پرداخت شده و این روند ادامه دارد.
استفاده از واژه اقوام هزاره و تاجیک، در حالیکه در مناطقی که پروژههای توسعهای شاروالی کابل انجام شده، در کنار هزارهها و تاجیکها، اقوام دیگر نیز زندگی میکنند. بکارگیری از نام این دو قوم، حساسیتزا است و قطعا فتنهای در درون آن خوابیده که میخواهد افکار عمومی را بر علیه طالبان ترغیب نماید.
مشاهدات میدانی و آنچه باشندگان غرب کابل میگویند، پروژههای شاروالی کابل، چهره دیگری به این شهر بخشیده است. اکثریت شهروندان کابل و مخصوصا باشندگان غرب کابل از این اقدام راضی هستند تا جایی که همین دو سه روز قبل تعدادی از آنها از شاروالی کابل از بابت فعالیتهای این نهاد تقدیر کردند. در بدل خانههای که تخریب شده، صاحبان آنها، قیمت روز آنرا دریافت میکنند و البته هرازگاهی رفتارهای خشونتآمیزی از سوی نیروهای امنیتی دیده شده که قطعا نیاز به اصلاح دارد.
قابل ذکر است که مردم افغانستان میبایست در این مورد احتیاط لازم را داشته باشند و در دامی که گاردین و غربنشینها پهن کردهاند و بهنام قومیت، میخواهند افکار عمومی را به سمت دیگری هدایت کنند، نیفتند.
بهطور مثال سرک شهرک امیدسبز در غرب کابل در دوران جمهوریت در حالیکه دهها مقام سیاسی از معاون رئیس جمهور گرفته تا نماینده پارلمان در این شهرک زندگی میکردند، ترمیم و ساخته نشد، ولی طالبان این پروژه را تکمیل کردند و اکنون باشندگان این منطقه در کمترین زمان ممکن میتوانند به فعالیتهای روزمره خود برسند.
گفتنی است که اهمیت توسعه شهر کابل و دیگر ولایات کشور می تواند سهولت هایی برای باشندگان به همراه داشته باشد و ضمن استقبال از زیباسازی شهری و پروژههای توسعهای، این نکته قابل یادآوری است که تطبیق این پروژهها در صورتی میتواند مفید باشد که آسیبهای کمتر اقتصادی و اجتماعی بر مردم وارد کند، زیرا افغانستان کشور توسعه یافته نیست و مردم نیز اغلب زیر خط فقر هستند و تحمل ضررهای کلان اقتصادی را ندارند.
خبرگزاری دید