رسانهها و بیداری اجتماعی؛ چگونه اندیشههای مولانا میتواند نقشه راه خبرنگاران باشد
خبرگزاری دید: خانه ملی خبرنگاران افغانستان و یک دانشگاه خصوصی در کابل، گفتمانی را زیر عنوان “رسانهها و بیداری اجتماعی: چگونه اندیشههای مولانا میتواند نقشه راه خبرنگاران باشد” با حضور شماری از استادان دانشگاهها، جوانان و مسئولان رسانهها برگزار کردند. در این گفتمان علمی، درباره اندیشههای مولانا در مورد اطلاع رسانی و انعکاس واقعیتها صحبت شد.
سید یاسین متین، مسئول خانه ملی خبرنگاران افغانستان امروز( ۶ قوس) در مراسم گفتمانی زیر عنوان ” رسانهها و بیداری اجتماعی: چگونه اندیشههای مولانا میتواند نقشه راه خبرنگاران باشد” با بیان اینکه رسانهها مسئولیت دارند تا رسالت ملی و اسلامی خود را در قبال مردم و وطن ادا کنند گفت: در واقع، خبرنگار کسی است که در سختترین شرایط در کنار مردم بوده و بر حفظ ارزشها و منافع ملی کشور احترام بگذارد.
آقای متین هدف از برگزاری این برنامه را تلاش و تحقیق در مورد اندیشههای مولانا عنوان کرده، خواهان انعکاس واقعیتهای عینی جامعه از سوی خبرنگاران گردید.
او خواهان برگزاری بیشتر این گونه برنامهها از سوی جوانان و نهادهای آموزشی و تحصیلی گردیده و تصریح کرد که باید جوانان و خبرنگاران در آن سهم بگیرند.
مصطفی عاقلی، استاد یکی از دانشگاههای خصوصی در مورد فلسفه اندیشههای علمی مولانا جلال الدین محمد بلخی، شاعر و فیلسوف نامدار زبان فارسی بیان کرد که جوانان، خبرنگاران و ادیبان باید راه مولانا را تعقیب و در مورد آن مطالعات عمیق نمایند.
به گفتهی این استاد دانشگاه، متاسفانه جوانان امروزی نسبت به فلسفه، کلام و عرفان بیگانه بوده و آگاهی درستی از فرهنگ، هنر و فلسفه ندارند.
عاقلی تصریح کرد، عدم آگاهی از فلسفه، عرفان و کلام، نبود جامعه معرفتی و همچنین درک نادرست از علم، بیشتر باعث میشود تا نسل امروزی به گمراهی رفته و معلومات دقیقی در مورد خود، جامعه، علم و فرهنگ نداشته باشند.
آقای عاقلی بیان کرد که خبرنگاران و رسانهها باید بیشتر این موارد را انعکاس داده، و در پی نشر واقعیتهای جامعه باشند و نوع خاصی از علم و فرهنگ را به مردم معرفی کنند.
از سوی هم، سید محمد باقر کاظمی، یک تن دیگر از استادان دانشگاه نیز با بیان ابعاد شخصیتی مولانا جلال الدین محمد بلخی و سایر شاعران، عارفان و فیلسوفان افزود که مولانا متعلق به تمام مردم است و جایگاه او نه تنها در افغانستان بلکه در بیشتر کشورهای جهان محفوظ بوده و در بسیاری از مجالس و نشستهای بینالمللی ادبی از شخصیت و جایگاه او یاد میشود.
به باور کاظمی، نگاه مولانا ارزشی بوده و به همه چیز نگاه عمیق داشت. وی تأکید کرد که خبرنگاران نیز باید با الگوبرداری از اندیشههای ژرف مولانا، در هنگام اطلاعرسانی این موارد را در نظر بگیرند.
احمدی – کابل