خبرگزاری دید: جمعیت هلال احمر افغانی اعلام کرد که زمینهی تداوی رایگان ۱۵۰ کودک مبتلا به بیماریهای لبچاک و کامچاک را با حمایت مالی مرکز اسلامی بنگلادیش در کابل فراهم کرده است.
عبداللطیف ثابت، معاون عملیاتی سکرتر جنرال جمعیت هلال احمر افغانی امروز( ۸ قوس) طی مراسمی در کابل گفت: در این دور ۱۵۰ کودک مبتلا به این بیماریها از ولایتهای مختلف کشور شناسایی و شامل این روند شده اند.
آقای ثابت افزود که قرار است این روند تا دو هفته دیگر از سوی داکتران بنگلادیشی در شفاخانه این جمعیت در کابل ادامه داشته باشد.
معاون عملیاتی جمعیت هلال احمر افغانی بیان داشت که شمار کودکان مبتلا به بیماریهای لبچاک و کامچاک در کشور زیاد است و از کشورها و سازمانهای جهانی خواست که در این بخش با افغانستان همکاری کنند.
در همین حال حمزه شاهد الاسلام، نماینده مرکز اسلامی بنگلادیش در این مراسم افزود: با پنج تن از داکتران به کابل آمده اند تا این بیماران را به گونهی رایگان تداوی کنند.
نماینده مرکز اسلامی بنگلادیش نیز علاوه کرد که قرار است در آینده، این مرکز در بخشهای دیگر هم برنامه تداوی را در کابل آغاز کند.
از سوی هم، شماری از خانوادههای که کودکان شان را جهت تداوی به این مرکز در کابل آورده اند، از این اقدام جمعیت هلال احمر افغانی قدردانی نموده، افزودند که کودکان شان سالها به این بیماری مبتلا بوده، اما به دلیل مشکلات اقتصادی توان درمان آن را نداشتند.
ولید خان، پدر بیماری که کودش را از ولایت فراه جهت درمان به بیمارستان جمعیت هلال احمر افغانی در کابل اورده، میگوید که کودکش از هنگام تولد به بیماری لبچاک مبتلا بوده است.
او افزود که به دلیل مشکلات اقتصادی و بیکاری، با گذشته دو سال نتوانسته کودکش را تداوی کند و حالا که این فرصت از سوی جمعیت هلال احمر افغانی و با حمایت مالی مرکز اسلامی بنگلادیش فراهم شده، آن را ستایش میکند.
اکرام الله نیز میگوید که جهت تداوی کودکش از ولایت پروان به کابل آمده است. اکرام الله از نهادها، کشورها و سازمانهای ملی و بینالمللی خواست که در بخش تداوی مردم افغانستان را همکار کنند.
او افزود که باید مرکزهای تداوی و بیمارستانهای پیشرفته در سطح ولایتها به ویژه مناطق دوردست کشور ساخته شود تا نیاز نباشد بیماران جهت تداوی به کابل یا حتا کشورهای دیگر سفر کنند.
برنامه تداوی رایگان ۱۵۰ کودک در حالی از سوی جمعیت هلال احمر افغانی در کابل راه اندازی شده است که پیش از این نیز این اداره در بخشهای مختلف زمینهی تداوی کودکانی را که والدین آنها به مشکلات اقتصادی مواجه هستند، در داخل و بیرون از افغانستان فراهم کرده است.
دو هفته پیش نیز این اداره به همکاری دهکده صلح آلمان، دهها کودک مبتلا به بیماریهای استخوانی و سوراخ قلب را جهت تداوی به آلمان انتقال داد و پیشتر از آن، شمار زیادی از کودکان مبتلا به بیماریهای گوناگون را پس از صحتیابی دوباره از آلمان به افغانستان انتقال دادند.
عارضه ژنتیکی لب چاک چیست؟ لب چاک یا (Cleft lip) به وضعیتی اشاره دارد که در آن یک شکاف و یک فضای باز در طول لب وجود داشته باشد. لب شکری میتواند کوچک یا بزرگ باشد به طوری که لب فوقانی و بینی را به هم وصل کند.
کام چاک (Cleft palate) نیز هنگامی رخ میدهد که سقف دهان در حین رشد اولیه جنین در داخل رحم مادر، به درستی بسته نشود. کام از دو قسمت به نام های کام سخت و کام نرم تشکیل شده است. که هر یک از آنها قابلیت شکاف برداشتن دارد.