آخرین اخبارآزادی بیاناسلایدشوافغانستانجوانانحقوق بشرخبر های مهمزنانگزارش

جوانان ولایت‌های جنوبی کشور؛ مشارکت در روندهای تصمیم گیری و ایجاد فرصت‌های کاری و توانمند سازی زنان را خواستار شدند

خبرگزاری دید: جوانان ولایت‌‌های جنوبی کشور در نشست آنلاین به ابتکار یوناما در افغانستان، خواستار حمایت بین‌المللی بیشتر در حوزه‌های کلیدی از جمله تعلیم و تربیه، آموزش‌های حرفه‌ ای، فرصت‌ های کاری و توانمندسازی زنان شدند. آن‌ها همچنین خواستار مشارکت در فرآیندهای تصمیم ‌گیری، مانند روند دوحه و گفتگوهای مرتبط با تغییرات اقلیمی شدند.

جوانان ولایت‌های جنوبی کشور با ارائه طرحی ؛ مشارکت در روندهای تصمیم گیری و ایجاد فرصت‌های کاری و توانمند سازی زنان را خواستار شدند

به نقل از یوناما در افغانستان، جوانان از ولایت‌ های جنوبی افغانستان گرد هم آمدند تا از طریق گفتگو و تبادل نظر، دیدگاه واحدی برای آینده کشور ترسیم کنند.
آن‌ها از طریق بحث ‌های آزاد و اهداف مشترک، یک طرح را تدوین کردند که امیدهای آن‌ ها برای ثبات، پیشرفت و رفاه را بازتاب می ‌دهد. این طرح به‌عنوان یک چارچوب برای تعامل با مقامات حاکم و جامعه بین‌المللی در نظر گرفته شده است.
در جریان سلسله ابتکاراتی که با حمایت یوناما برگزار شد، جوانان از ولایت‌‌های هلمند، قندهار، نیمروز، ارزگان و زابل در طول سال باهم گرد هم آمدند تا اهداف و برنامه‌های خود را مطرح کنند.
این گفتگوهای مستمر در نهایت به ایجاد طرحی انجامید که آرزوها و چالش‌های جوانان افغانستان را بازتاب می ‌دهد. با وجود مواجهه با موانع بزرگ مانند بیکاری گسترده، این ابتکار نشان ‌دهنده تعهد و عزم جوانان افغانستان برای شکل دادن به آینده‌ ای فراگیرتر و امیدوارکننده‌ تر برای همه است.
یک تن از اشتراک‌ کنندگان در جریان صحبت با نمایندگان بین‌المللی چنین اظهار داشت: ”متأسفانه، ما احساس می‌ کنیم که صدای ما شنیده نمی ‌شود، منزوی و نا امید شده ‌ایم. ما نمی‌ خواهیم فقط زنده بمانیم؛ ما می ‌خواهیم فرصت پیشرفت و سهم ‌گیری در توسعه و آینده کشور را داشته باشیم. “
افغانستان یکی از جوان‌ ترین جمعیت ‌های جهان را دارد. طبق برخی تخمین‌ها، سه ‌چهارم جمعیت کشور زیر ۳۰ سال هستند.
با این حال، دهه ‌ها جنگ، بی‌ ثباتی و عدم انکشاف به ‌طور نامتناسبی بر جوانان کشور به‌ ویژه در مناطق روستایی تأثیر گذاشته است. آن‌ ها همچنان با چالش‌های شدید مانند بیکاری، بی ‌سوادی، فقر و انزوای اجتماعی روبرو هستند، در حالی که بسیاری از آن‌ ها به دنبال فرصت ‌های بهتر در خارج از کشور هستند.
در جریان یک بحث آنلاین، نماینده ویژه سازمان ملل، روزا اوتونبایوا، از ابتکار و عزم جوانان تمجید کرد. خانم اوتونبایوا آن ‌ها را در جریان پیشرفت‌ های جاری، از جمله ابتکارات قرضه های کوچک و روند سیاسی دوحه، قرار داد.
در حالی که اشتراک ‌کنندگان جوان تغییرات مثبت از زمان اگست ۲۰۲۱ مانند بهبود امنیت و کاهش کشت خشخاش را تایید کردند، نگرانی خود را درباره بیکاری گسترده، دسترسی محدود به آموزش، نبود حقوق اولیه انسانی و تأثیرات وسیع تغییرات اقلیمی ابراز کردند.
جوانان خواستار حمایت بین‌المللی بیشتر در حوزه‌های کلیدی از جمله تعلیم و تربیه، آموزش‌های حرفه‌ ای، فرصت‌ های کاری و توانمندسازی زنان شدند. آن ‌ها همچنین خواستار مشارکت در فرآیندهای تصمیم ‌گیری، مانند روند دوحه و گفتگوهای مرتبط با تغییرات اقلیمی شدند.
دفتر ساحوی یوناما در قندهار این گفتگوهای را که در طی مدت یکسال صورت گرفت تسهیل و حمایت کرد و بسترهای امنی را برای بحث ‌های آزاد فراهم نمود. یوناما همچنان با طیف وسیع از ذینفعان، از جمله گروپ های جوانان، رهبران محلی، زنان و رسانه‌های محلی، همکاری می ‌کند تا فضای حضوری و از راه دور (دیجیتالی) برای افغانستانی‌ها فراهم کند تا در مورد مسائل مهم جامعه‌ شان گفتگوهای معنادار داشته باشند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا