آخرین اخباراسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعههند

رئیس مرکز تجارت جهانی: تجارت میان افغانستان، ایران و هند در صورت برقراری صلح رونق خواهد گرفت

خبرگزاری دید: رئیس مرکز تجارت جهانی بخش کابل گفته که این مرکز به ترویج تجارت و سرمایه‌گذاری بین جنوب آسیا و آسیای میانه متعهد است و معتقد است که از طریق روابط تجاری می‌توان صلح و رفاه در منطقه را تقویت کرد.

ذبیح‌الله زیارمل، رئیس مرکز تجارت جهانی کابل اظهار داشته که اگر صلح و رفاه برقرار شود، تجارت و سرمایه‌گذاری میان افغانستان، ایران و هند چهار برابر خواهد شد و همچنین این امر باعث تقویت ادغام اقتصادی با کشورهای مشترک‌المنافع (CIS) خواهد شد.

وی در ادامه افزوده است: “ما معتقدیم که تجارت، سرمایه‌گذاری، گردشگری، و روابط فرهنگی و آموزشی میان کشورهای منطقه جنوب آسیا می‌تواند مسایل سیاسی منطقه را به حالت عادی درآورد.”

زیارمل همچنین اطلاع داده که مأموریت و چشم‌انداز انجمن جهانی مراکز تجارت، نیویارک، ترویج صلح و رفاه از طریق تجارت است.
وی اضافه کرده است: “اگر صلح و رفاه برقرار شود، تجارت و سرمایه‌گذاری میان هند، افغانستان و ایران چهار برابر خواهد شد و همچنین این امر باعث تقویت ادغام اقتصادی با کشورهای مشترک‌المنافع خواهد شد. هند، افغانستان و سایر کشورهای آسیای میانه باید باهم همکاری کنند تا جاده‌ها، راه‌آهن‌ها و ارتباطات هوایی را برای تقویت روابط اقتصادی توسعه دهند.”

به نقل از دکن هرالد، زیارمل اشاره کرده که جنوب آسیا غنی از منابع انرژی است و امیدوار است که پروژه خط لوله گاز طبیعی تاپی به ارزش ۱۰ میلیارد دالر که مدت‌ها انتظار می‌رفت، به زودی به مرحله اجرایی برسد.
این پروژه حمل گاز طبیعی از ترکمنستان به هند را از طریق یک خط لوله از افغانستان و پاکستان انتقال می‌دهد.

در همین حال، دکتور ویجی کالانتری، رئیس مرکز تجارت جهانی بمبئی و رئیس انجمن صنایع هند گفته است: “افغانستان می‌تواند نقش مهمی در چشم‌انداز هند برای رسیدن به تولید ناخالص داخلی ۵ تریلیون دالری تا سال ۲۰۲۸ و ۴۰ تریلیون دالری تا سال ۲۰۴۰ ایفا کند. تجارت هند با افغانستان تنها ۹۹۷ میلیون دالر است که بسیار کم‌تر از پتانسیل پیش‌بینی‌شده است. ما می‌توانیم روابط تجاری و سرمایه‌گذاری خود را با افغانستان از طریق ارتباطات دریایی و هوایی تقویت کنیم. بندر چابهار یک پیوند حیاتی برای تقویت تجارت ما با افغانستان و کشورهای آسیای میانه است.”

کالانتری همچنین اظهار داشته که هند همیشه یک کشور صلح‌جو بوده و می‌خواهد روابط دوستانه‌ای با کشورهای همسایه خود داشته باشد. هند بر تقویت ادغام اقتصادی با کشورهای همسایه، از جمله کشورهای مشترک‌المنافع و منطقه آسیا و اقیانوسیه تأکید دارد.

وی پیشنهاد کرده که هند، ایران و افغانستان باید در زمینه‌های لوجستیک، راه‌آهن و تسهیلات حمل‌ونقل هوایی در نزدیکی بندر چابهار سرمایه‌گذاری کنند، زیرا این بندر می‌تواند به عنوان دروازه‌ای به آسیای میانه و اروپا عمل کند. او گفته است: “صادرکنندگان هندی می‌توانند هزینه‌های حمل‌ونقل و زمان ترانزیت را برای رسیدن به بازارهای آسیای میانه و اروپا از طریق بندر چابهار کاهش دهند. برای بهره‌برداری بهتر از این بندر، صادرکنندگان هندی به تسهیلات پهلوگیری کشتی‌ها، امکانات انبارداری بهتر، خدمات بانکی و بیمه‌ای و تسویه تجاری به ارزهای محلی که از تحریم‌های امریکا مصئون باشد، نیاز دارند.”

گفتنی است که مقامات سه کشور به تازگی در هند روی تسهیل ترانزیت از طریق چابهار تبادل نظر کرده‌اند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا