آخرین اخباراسلایدشوافغانستانامنیت و حوادثحقوق بشرزندگیکودکان

یوناما: حدود ۱.۵ میلیون افغانستانی با معلولیت‌های جدی زندگی می‌کنند

خبرگزاری دید: یوناما می‌گوید که مهمات باقی مانده از جنگ عامل اصلی این معلولیت‌ها پنداشته می‌شود و بیشترین آسیب را به کودکان وارد کرده است.

هیئت معاونت سازمان ملل برای افغانستان(یوناما) امروز سه‌شنبه(۱۳ قوس) بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی افراد دارای معلولیت منتشر کرد.
در این بیانیه با اشاره به رهبری و دستاوردهای افراد دارای معلولیت، آمده است: ما از مقامات حاکم می‌‌خواهیم تا از این ابتکار حمایت کنند و سهم افراد دارای معلولیت در توسعه پایدار افغانستان را به رسمیت بشناسند.

شعار امسال روز جهانی افراد دارای معلولیت،  “تقویت رهبری افراد دارای معلولیت برای آینده‌‌ای فراگیر و پایدار”، یک حقیقت اساسی را برجسته می‌ سازد: جوامع فراگیر زمانی رشد می ‌کنند که افراد دارای معلولیت در خط مقدم تصمیم ‌گیری، توسعه سیاست‌ها و رهبری اجتماعی قرار داشته باشند.

یوناما می‌گوید که در افغانستان، با وجود چالش ‌های بزرگی که وجود دارد، افراد دارای معلولیت با اراده، توانایی برای ایجاد تغییرات تحول ‌آفرین و تعهد برای دفاع از حقوق خود و حقوق همه گروه‌های محروم، الهام‌بخش همه ما هستند.
با این حال، بسیاری هنوز با موانعی در دسترسی به آموزش، اشتغال، مراقبت ‌های صحی و مشارکت در زندگی عمومی روبرو هستند.

بیانیه تاکید کرده است: زنان و دختران دارای معلولیت به‌ ویژه تحت تأثیر قرار می‌گیرند و اغلب با اشکال متعدد تبعیض و خشونت مواجه می‌شوند. تحقیقات نشان می‌ دهد که زنان و دختران دارای معلولیت بیشتر از کسانی که معلولیت ندارند، خشونت خانگی، سوءاستفاده عاطفی و آزار جنسی را تجربه می ‌کنند. همچنین، آن ‌ها ممکن است احساس انزوا کنند و از گزارش دادن سوء استفاده باز بمانند، یا ممکن است به دلیل نیاز به مراقبت از سوی آزاردهنده، قادر به گزارش دادن نباشند.

یوناما خاطرنشان کرد: هیچ توجیهی برای ادامه این وضعیت وجود ندارد. در این روز جهانی افراد دارای معلولیت، ما بر رهبری و انعطاف ‌پذیری آن‌ ها تأکید می‌ کنیم تا کارزار جهانی برای پایان دادن به همه اشکال خشونت علیه زنان – ۱۶ روز فعالیت علیه خشونت جنسیتی – تقویت شود.
بیانیه افزود: سازمان ملل از شما دعوت می‌کند تا تعهد مشترک خود را برای اطمینان از توانمندسازی افراد دارای معلولیت در افغانستان برای رهبری، مشارکت و شکل ‌دهی به آینده ‌ای پایدار و فراگیر تأیید کنید. این بدان معناست که:

  • دادخواهی برای اجرای کامل کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و قانون حقوق و امتیازات افراد دارای معلولیت (قانون معلولیت افغانستان)؛
  • تقویت همکاری ‌ها با سازمان ‌های افراد دارای معلولیت و سازمان ‌های جامعه مدنی برای تقویت صدای آن ‌ها و رهبری‌ ایشان؛
  • رسیدگی به موانع سیستماتیکی که مانع از مشارکت افراد دارای معلولیت، به ‌ویژه زنان و دختران، می‌شود؛
  • برجسته‌‌سازی نقش اساسی استراتیژی شمول معلولیت سازمان ملل در ایجاد تغییرات معنادار در برنامه‌ ها و عملیات‌ های سازمان ملل مطابق با تعهد این سازمان به حقوق، کرامت و شمول افراد دارای معلولیت؛
  • ترویج سیاست ‌های فراگیر که در دستیابی به اقدامات بشردوستانه، راه‌ حل ‌های پایدار و تأمین نیازهای اساسی هیچ‌کس را عقب نگذارد.

یوناما در اخیر گفته است: در این روز، ما از مقامات حاکم، فعالین بشردوستانه و تأمین کننده گان نیازهای اساسی، جامعه مدنی و جامعه تمویل کننده می‌خواهیم تا رهبری افراد دارای معلولیت را به رسمیت شناخته و از آن حمایت کنند. ما از همه ذینفعان درخواست داریم که اطمینان دهند صدای آن ‌ها نه ‌تنها شنیده می‌‌شود، بلکه گفت‌ وگو، اقدام و سیاست ‌هایی را که آینده افغانستان را شکل می‌دهند، هدایت می‌کند.

سازمان ملل: “بیایید با هم جامعه ‌ای را بسازیم که در آن افراد دارای معلولیت بتوانند در آینده ‌ای که برای همه فراگیر و پایدار است، رهبری، نوآوری و الهام‌‌بخشی کنند.”

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا