خبرگزاری دید: داکتران میگویند که مادران در هنگام بارداری باید تغذیه خوب داشته باشند تا فرزند سالم و صحتمند به دنیا بیاورند.
آنان تاکید میکنند که تغذیه مادر و چگونگی زندگی مادر در اجتماع، تاثیر مستقیم بر روح، روان و جسم کودک میگذارد.
شکیلا احمدزی، یک تن از داکترانی که در بخش صحت مادر و کودک در یکی از شفاخانههای کابل کار میکند میگوید که اگر مادر هنگام بارداری غذای سالم تغذیه نکند، کودکش نیز سالم و صحتمند نخواهد بود.
او افزود که مادران در جریان نه ماه بارداری بر علاوه اینکه غذای سالم تغذیه کنند، باید از لحاظ روحی، روانی و جسمی نیز صحتمند باشند.
به گفته شکیلا، در بسیاری موارد استفاده از داروهای مختلف و بدون هدایت داکتران بیشتر ضرر جسمانی را هم برای مادر و هم برای کودکی که در بطن دارد، بوجود میآورد.
او نیز تاکید کرد که مادر باردار در جریان نه ماه بارداری باید هر باری که نیاز میشود، به داکتر مراجعه نموده از صحتمندی و سلامت خود و کودکش اطمینان حاصل کند.
شکیلا در حالی بر تغذیه سالم مادران باردار در افغانستان تاکید میکند که همه ساله شماری از مادران و کودکان به خصوص در مناطق دور دست کشور به دلیل عدم آگاهی از نیازهای جدی، به بیماریهای گوناگون مبتلا شده و یا هم جانهای شان را از دست میدهند.
تغذیه ناسالم مادران هنگام بارداری و نیز رسیدگی کمتر آنان به کودکان شان، باعث میشود تا کودکان به بیماریهای گوناگونی مبتلا شوند.
سوراخ قلب، سوءتغذیه، سوءشکل و سایر بیماریهای خطرناک که پس از تولد کودکان به آن مبتلا میشوند، یکی از علتهای اصلی آن توجه نکردن مادران به تغذیه سالم و صحت شان است که اکثراً زمانی که کودک در بطن مادر است، به این بیماری مبتلا میشوند و حتی در بسا موارد جان کودکان را نیز میگیرد.
بر اساس آمارهای سازمان جهانی صحت، افغانستان از جمله کشورهایی است که اکثر کودکان آن به دلیل تغذیه ناسالم مادران، به انواع بیماریها مواجه میشوند.
وزارت صحت عامه حکومت سرپرست میگوید که تلاش دارد تا به مشکلاتی از جمله نظارت از چگونگی فعالیت مرکزهای درمانی، و دسترسی تمام شهروندان کشور به این مراکز تلاش کنند.
به گفته این وزارت، بر اساس فرمان تازهی رهبر طالبان، قرار است در تمام ولسوالیهای کشور ۳۱۸ باب شفاخانه معیاری ساخته شود تا دسترسی شهروندان به خدمات صحی افزایش یابد.
گزارش: احمدی – خبرگزاری دید