اسلایدشوامنیت و حوادثپاکستانتحلیل

تلاش برای برقراری صلح در کرم؛ آیا تخریب سنگر و خلع سلاح کافی است؟

مترجم: سید طاهر مجاب – خبرگزاری دید

خبرگزاری دید: کمیته عالی خیبرپختونخوا تصمیم گرفته است که تمامی سنگرهای خصوصی در ولسوالی کرم این ایالت را تخریب کند تا صلح در این منطقه برقرار شود؛ منطقه‌ای که سال‌ها از درگیری‌های فرقه‌ای رنج برده است.

در آخرین دور درگیری‌ها، تعداد زیادی کشته و تعداد زیادی زخمی و هزاران نفر بی‌خانمان شدند. این درگیری‌ها پس از حمله به یک کاروان آغاز شد که حداقل ۴۳ نفر را کشته بود. از آن زمان، جاده اصلی بین این منطقه مرزی که تقریباً از سه طرف توسط افغانستان احاطه شده، و مسیر به سمت پیشاور مسدود شده است. ساکنان گزارش داده‌اند که در برخی از مناطق ولسوالی کرم کمبود غذا و دارو وجود دارد، در حالی که دولت در تلاش است تا به درگیری‌های دوباره بین قبایل پایان دهد.

با آن‌که جرگه بزرگان برای دستیابی به صلح درازمدت در این منطقه تلاش می‌کند، اما جلسه کمیته عالی به ریاست وزیر اعلی تصمیم گرفت «تمام سنگرها در کرم تخریب و سلاح‌های سنگین برداشته شوند».
این درگیری نشان‌دهنده وضعیت آسیب‌پذیر امنیت و حکومت‌داری در این منطقه است. بحران انسانی با توجه به درگیری‌های قبلی، منازعات بر سر زمین و تنش‌های قومی تشدید شده است.

تصمیم برای تخریب سنگرها و برداشتن سلاح‌های سنگین، تلاشی برای کاهش تهدید فوری خشونت و ایجاد مبنایی برای صلح درازمدت است. با این حال، این اقدام به تنهایی مشکلاتی که منجر به وضعیت فعلی شده است را حل نخواهد کرد. صلح پایدار در کرم به چیزی بیشتر از فقط خلع سلاح و آتش‌بس‌های موقتی نیاز دارد. دولت پاکستان باید به دلایل اصلی این درگیری‌ها، به ویژه اختلافات اراضی و تقسیمات قومی که دهه‌هاست تشدید شده‌اند، رسیدگی کند. این امر به رویکرد جامع نیاز دارد که شامل توزیع عادلانه منابع، بهبود حکمرانی و ابتکاراتی برای تقویت همکاری‌های میان‌قبیله‌ای باشد. مسیر دستیابی به صلح در کرم چالش‌برانگیز است، اما تصمیم به خلع سلاح دو طرف نشانه‌ای مثبت در روند کاهش تنش‌ها است.

منبع: اکسپرس تریبون – Express Tribune

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا