آخرین اخبارآزادی بیاناسلایدشوافغانستانجهانحقوق بشرزنانصحتگزارشمنطقه

دختران بازمانده از تحصیل؛ هنوزهم امیدواریم که دروازه انستیوت‌های صحی و دانشگاه‌ها به‌روی ما باز شود

خبرگزاری دید: شماری از دختران دانشجو در افغانستان که از کسب تحصیل محروم شده اند، می‌گویند هنوز هم امیدواراند که دروازه‌های انستیتوت‌های صحی و دانشگاه‌ها دوباره، به روی آنان باز شود تا بتوانند به تحصیلات شان ادامه دهند.

دختران بازمانده از تحصیل؛ هنوزهم امیدواریم که دروازه انستیوت‌های صحی و دانشگاه‌ها به‌روی ما باز شود

تهمینه اعظمی، یکتن از دختران که شامل یکی انستیتوت‌های صحی در کابل بوده و چندی پیش این مراکز آموزشی صحی نیز از سوی حکومت بسته شده، او حالا خانه نشین شده است.

تهمینه می‌گوید که پس از مسدود شدن دروازه‌های مکتب‌ها و دانشگاه‌ها به روی دختران، یگانه امید شان انستیتوت‌های صحی بوده و آرزو داشتند که پس از فراغت از آن، به وطن و مردم شان خدمت کنند اما تهمینه می‌گوید که اکنون با بسته شده این بخش، تمام امید شان از دست رفته و در حال حاضر مانند سایر زنان کهن‌سال و بی‌سواد در کنج خانه نشسته است.

به گفته‌ی او، مردم و کشور نیاز جدی به داکتران، استادان و کادرهای مسلکی زنان دارند و باید اجازه داده شود تا زنان نیز بتوانند مانند مردان در جامعه تحصیل و خدمت کنند.

تهمینه افزود که در تمام بیمارستان‌ها خصوصا در بخش زایمان و سایر بخش‌های که مخصوص خانم‌ها است، به داکتران زن  نیاز جدی است. او و ده‌ها دختر جوان دیگر پس از بسته شدن درب دانشگاه‌ها به روی شان، به انستیتوت‌های صحی روی آورده و مصروف آموزش بودند که ناگهان حکومت سرپرست آن را نیز بست.

تهمینه اما می‌گوید که اکنون هم امیدوار است تا دوباره دروازه‌های دانشگاه‌ها و انستیتوت‌های صحی به روی دختران و زنان باز شود.

او از رهبری حکومت سرپرست خواهان تجدیدنظر در این مورد گردیده است.

نه تنها تهمینه، بل شمار دیگر از دختران نیز می‌گویند که با بسته شدن دروازه‌های مکتب‌های بالاتر از صنف ششم، دانشگاه‌ها و اکنون نیز انستیتوت‌های صحی، تمام امید شان را از دست داده و شب و روز فکر می‌کنند که آینده شان چی خواهد شد.

آنان تاکید می‌کنند که حکومت باید این تصمیم شان را پس بگیرد و دختران و زنان با مراعات کردن حجاب کامل اسلامی، می‌خواهند تحصیل و کار کنند.

آنان با بیان اینکه زن نیمی از جامعه است، افزودند که باید به آنان نیز مانند مردان سهم داده شود.

این همه در حالی است که امارت اسلامی با تسلط دوباره به افغانستان، بیش از سه سال میشود که دروازه‌های مکتب‌های بالاتر از صنف ششم و دانشگاه‌ها را به روی دختران بست.

در آخرین مورد یک ماه پیش دروازه انستیتوت‌های صحی را نیز به روی این قشر در افغانستان بست و جلو فعالیت زنان در بسیاری از اداره‌ها به ویژه اداره‌های دولتی نیز گرفت.

این اقدام حکومت سرپرست با واکنش‌های گسترده مواجه شده، بیشتر کشورها و سازمان‌های ملی و بین‌المللی از حکومت خواهان تجدیدنظر در این بخش شده اند.

کشورها و سازمان‌های جهانی بارها تاکید کرده اند که زنان نیز از لحاظ اسلام حق دارند تحصیل و کار کنند.

احمدی| کابل

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا