اسلایدشوافغانستانامنیت و حوادثتحلیلجهانحکومتسیاست

گسترش تعامل با طالبان؛ نگاه فرصت طلبانه ترامپ

خبرگزاری دید: ترامپ همانند بایدن، طالبان را همان طور که هستند خواهد پذیرفت، چراکه طالبان اکنون تمام افغانستان را تحت کنترل دارند و بر اساس شواهد میدانی، این گروه توانسته امنیت سراسری را در کشور برقرار کند.

همان طور که می دانید در دوران اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ مذاکرات صلح امریکا با طالبان شروع، به صورت ماراتون وار ادامه و با امضای توافق صلح بین دو طرف پایان یافت؛ بر اساس این توافق نامه صلح، طالبان متعهد شدند به نیروهای امریکایی حین خروج از افغانستان حمله نکنند. به عبارت ساده، باید گفت اگرچه با اتمام دوره ریاست جمهوری ترامپ، پروسه سؤال برانگیز خروج نیروهای امریکایی از افانستان در زمان جو بایدن صورت گرفت اما عامل اصلی تعامل با طالبان را باید دونالد ترامپ دانست.

اینک اما با انتخاب دوباره دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده امریکا سؤالات مهمی در مورد نوع سیاست آینده امریکا در قبال افغانستان مطرح شده و چیزی که بیشتر به اماواگرهای موجود در این ارتباط دامن می‌زند نوع انتخاب افراد در پست های کلیدی دولتی از سوی ترامپ می باشد. بسیاری از چهره هایی که ترامپ برای کابینه خود برگزیده دیدگاه های متفاوتی با ترامپ در مورد افغانستان دارند و به چهره های ضد طالبانی معروف هستند.

به عنوان مثال، «مایک والتز» که برای پست مشاوریت امنیت ملی معرفی شده با خروج نیروهای نظامی امریکا از افغانستان به صورت کل مخالف بود. وی از سویی هم منتقد اصلی طالبان به شمار می رود. مایک والتز مخالف تعامل با طالبان و طرفدار اعمال فشار حداکثری بر این گروه می باشد.

درست در چنین شرایطی که دو نوع نیرو و دیدگاه متضاد در کابینه ترامپ در دوره دوم ریاست جمهوری اش جمع شده، باید پرسید آیا وجود چهره های مخالف طالبان در کابینه ترامپ بر سیاست واقعی ایالات متحده در افغانستان تأثیر خواهد گذاشت یا خیر؟

پاسخ به این سؤال روشن است؛ ترامپ همانند بایدن، طالبان را همان طور که هستند خواهد پذیرفت چراکه طالبان اکنون تمام افغانستان را تحت کنترل دارند و بر اساس شواهد میدانی و سوای از اماواگرهای مطرح شده در مورد نوع حکومتداری طالبان و گزارشات مربوط به فعالیت داعش شاخه خراسان در افغانستان، این گروه توانسته امنیت سراسری را در کشور برقرار کند. ترامپ نیز خواهد پذیرفت طالبان آمده‌اند که بمانند. چهره های ضد طالبان کابینه ترامپ نیز ره به جایی نمی برند چون جبهات مخالف طالبان در افغانستان در شرایط فعلی ضعیف تر از آن هستند که امریکا بخواهد رویش حساب باز کند.

انتقادها از طالبان در مورد نقض حقوق بشر، حقوق زنان، منع تحصیل و کار زنان و اعمال فرامین دینی سختگیرانه نیز تأثیری بر اوضاع جاری نخواهد گذاشت چون در طول تاریخ هیچ کشوری صرف به خاطر پایمال شدن ارزش های انسانی به کشور دیگر حمله نکرده است.

بنابراین، پیش بینی می شود ترامپ که خود آغازگر مذاکره با طالبان بود به طالبان به چشم یک فرصت نگاه کند، تعامل با طالبان را گسترش دهد و حتی به طالبان در جنگ با داعش کمک کند.

نویسنده: سلیمان صابر – خبرگزاری دید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا