اسلایدشوافغانستانامنیت و حوادثجهانخبرزنانزنانسیاست

وزرای خارجه‌ ۱۷ کشور جهان: افغانستان ظالم‌ترین کشور برای زنان است

خبرگزاری دید: وزرای خارجه‌ی زن ۱۷ کشور جهان و اتحادیه اروپا، افغانستان را سرکوب‌گرترین کشور جهان خوانده و گفته‌اند که وضعیت زنان این کشور واقعیتی است که نمی‌توان نادیده گرفت.

وزارت امور خارجه کانادا به‌تازگی اعلام کرده است که وزرای خارجه زن ۱۷ کشور و اتحادیه اروپا پس از برگزاری نشستی، بیانیه مشترکی را به تاریخ ۱۱ فبروری صادر کرده و نگرانی عمیق شان را نشبت به وضعیت زنان در افغانستان ابراز کردند. آن‌ها سیاست‌های حکومت سرپرست را در افغانستان محکوم کرده‌اند.

ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا، ریاست جلسه وزرای امور خارجه زنان را بر عهده داشته است؛ جلسه‌ای که در جریان آن، شدت وضعیت پیشروی زنان و دختران در افغانستان به بحث گرفته شده است.

وزرای خارجه آندورا، استرالیا، کلمبیا، اکوادور، فنلاند، گرجستان، آلمان، ایسلند، جامائیکا، کوزوو، لتونی، لیختن اشتاین، موناکو، مغولستان، اسلوونی و سوئد و همچنین نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی این بیانیه را صادر کرده‌اند.

در بیانیه آمده است: امروز، وزرای خارجه زن از سراسر جهان گرد هم آمدند تا نگرانی‌های عمیق خود را در مورد نقض مداوم و سیستماتیک حقوق بشر در افغانستان توسط مقامات دفاکتوی طالبان، به‌ویژه مواردی که زنان و دختران را تحت تأثیر قرار می‌دهند، مورد بحث و بررسی قرار دهند.

بیانیه خاطرنشان کرده است: افغانستان ظالم‌ترین کشور جهان برای زنان است، واقعیت تاریک که ما نمی‌توانیم آن را نادیده بگیریم.
آن‌ها با اشاره به این‌که افغانستان تنها کشوری است که در آن زنان و دختران نمی‌توانند در مکتب متوسطه تحصیل کنند و تحصیلات عالی را کسب کنند، افزودند: این یک تراژدی شخصی برای هر دختر افغان است و مانند ضربه جمعی به توسعه بلندمدت، رشد و رفاه اقتصادی و ثبات عمومی افغانستان عمل می‌کند.

وزرای خارجه ۱۷ کشور و اتحادیه اروپا خواستار لغو قوانین امر به معروف و نهی از منکر حکومت سرپرست در افعانستان شدند و گفتند که هدف این قوانین فقط خاموش ساختن و حبس نمودن زنان در خانه‌های‌شان است.

بیانیه خاطرنشان کرده است: ما از مقامات فعلی طالبان می‌خواهیم که تعهدات حقوقی بین‌المللی افغانستان، از جمله تعهدات مندرج در کنوانسیون رفع همه اشکال تبعیض علیه زنان (CEDAW) را حفظ و اجرا کنند.

در ۲۵ سپتمبر ۲۰۲۴، کانادا، آسترالیا، آلمان و هالند در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که اقدامات رسمی را برای پاسخگویی افغانستان روی دست گرفته‌اند، این طرح اکنون توسط ۲۵ کشور جهان حمایت می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا