اسلایدشوافغانستانتحلیلتحلیل و ترجمهسیاستمنطقه

نقطه‌ایستادگی؛ حمایت همه جانبه از مقاومت

خبرگزاری دید: کشورهای منطقه با ارزیابی درست از تحولات جاری در منطقه می بایست راه نجات خود را در وحدت و اقدام مشترک خود جست‌و‌جو کنند و مهمترین گام در این راستا حمایت همه جانبه از مقاومت در منطقه می باشد.

نقطه ایستادگی؛ حمایت همه جانبه از محور مقاومت

در حملات هوایی روزهای اخیر رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از صدها تن فلسطینی کشته و زخمی یا مفقود شدند.
حملات تازه رژیم صهیونیستی در حالی صورت می گیرد که جوهر توافق آتش بس این رژیم با گروه مقاومت فلسطین(حماس) خشک نشده است، آتش بسی که با میانجیگری ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای دیگر پس از نزدیک به یک سال نسل‌کشی و جنگ افروزی رژیم صهیونیستی در غزه میان دو طرف امضا شده بود.

آغاز دور تازه حملات رژیم صهیونیستی به غزه که بدون شک با حمایت آمریکا صورت گرفته است با نقض تمام قوانین و کنوانسیون‌های بین‌المللی، هرگونه امید به صلح و ثبات در فلسطین و منطقه را به یاس مبدل کرده و برگ سیاه تازه ای از بی‌اعتمادی جهان به آمریکا و رژیم صهیونیستی در پایبندی به توافق نامه‌های بین المللی را ورق زده است.

براساس گزارش تازه “وال استریت جورنال” و به نقل از یک مقام رژیم صهیونیستی، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا، به از سرگیری حملات رژیم صهیونیستی در غزه چراغ سبز نشان داده و از قبل در جریان این حملات بوده است.

این بازی دوگانه آمریکا تایید محکمی‌ست بر تمایل و منفعت طلبی این کشور و رژیم صهیونیستی بر جنگ طلبی، اینکه تا جنگ باشد آمریکا و رژیم صهیونیستی با صلح و آشتی میانه‌ای ندارند.

براساس مشاهدات و تحلیل‌ها، این برخورد دوگانه آمریکا و حمایتش از رژیم صهیونیستی اما در نهایت از تمام جهات به ضرر خودش تمام خواهد شد، اتفاقی که نشانه‌های اولیه اش هم اکنون در حال مشاهده است.
اوضاع اقتصادی کنونی در آمریکا به شدت وخیم است و کشورهای آمریکای جنوبی و شمالی به شمول مکزیک و کانادا در پاسخ به اظهارات نابخردانه و قلدرمآبانه ترامپ تهدید کرده‌اند استفاده از کالاهای آمریکایی را تحریم می‌کنند. ی


این تهدید کشورهای آمریکا جنوبی و شمالی یک تهدید صرف کلامی نیست و در صورت عملی شدن اقتصاد آمریکا را فلج می‌کند و اعتراضات عمومی گسترده‌ای را در امریکا به دنبال خواهد داشت.
براساس برخی گزارشات در هفته‌های اخیر و به دنبال واکنش برخی کشورهای آمریکای جنوبی و شمالی به اعمال افزایش ببست درصدی تعرفه به کالاهای صادراتی آنها به آمریکا از سوی ترامپ، قیمت سوخت در آمریکا بیست برابر شده بود، موضوعی که سبب لغو فوری فرمان صادر شده از سوی ترامپ شد.
براساس واقعیات تاریخی، دوام و قوام آمریکا از طریق جنگ افروزی و مداخله در کشورهای دیگر ممکن شده است و در صورتیکه کشورهای دیگر در اقدامی هماهنگ و مشترک بتوانند جلو این مداخلات را بگیرند، آمریکا خود به خود فلج می شود.
  این قضیه در مورد حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی نیز صدق می‌کند؛ جنگ افروزی در فلسطین و در ادامه گسترش جنگ به کل منطقه در حقیقت دست آمریکا را در تامین منافع اقتصادی و سیاسی‌اش بازتر می‌کند.
درست در این نقطه است که اهمیت مجاهدت و دفاع گروه‌های مقاومت به شمول گروه مقاومت فلسطین(حماس) اهمیت خود را نشان می‌دهد؛ گروه‌های مقاومت از درون ملت‌های خود و در دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و از همه مهمتر جلوگیری از تجاوز و اشغالگری آمریکا و رژیم صهیونیستی شکل گرفته‌اند و به هیچ وجه ماهیت استعماری و اشغالگری ندارند.
برخلاف تبلیغات رسانه‌های غربی و آمریکایی که مقاومت منطقه را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داده مانع از شناخت واقعی مردم جهان از گروه‌های مقاومت می شوند، گروه‌های مقاومت تبلور واقعی مبارزه با ظلم، اشغالگری، بی عدالتی و تلاش برای آزادی می باشند و این درست همان پایه مردمی و انسانی‌ست که هیچگاه از بین نخواهد رفت‌.
با درک این مهم، این تصور آمریکا و رژیم صهیونیستی که گروه‌های مقاومت به شمول حماس، حزب الله لبنان، انصارالله یمن و دیگر گروه‌های مقاومت بر اثر حملات یک ساله اسرائیل در غزه ضعیف شده‌اند، یک تصور کاملا اشتباه است.
کشورهای منطقه با ارزیابی درست از تحولات جاری در منطقه می بایست راه نجات خود را در وحدت و اقدام مشترک خود جست‌و‌جو کنند و مهمترین گام در این راستا حمایت همه جانبه از مقاومت در منطقه می باشد.

گام مهم دیگر، تحریم کالاهای آمریکایی ست، با تحریم کالاهای آمریکایی از سوی کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای اسلامی، کانال مهم درآمد اقتصادی آمریکا مسدود می شود و دیگر توان لازم برای حمایت از جنگ افروزی در منطقه و جهان را نخواهد داشت.
با این اقدامات کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی راه برای رقبای استراتژیک مهم آمریکا به شمول چین و روسیه برای ورود به صحنه باز می شود و درست در این صورت است که اوضاع جهان از حالت تک قطبی و دو قطبی خارج شده قدرت های نوظهور فرصت عرض اندام پیدا می کند و جهان به تعادل می رسد.

نویسنده: حفیظ‌الله رجبی – خبرگزاری دید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا