اسلایدشوافغانستانخبرسیاست

نظامیان‌پیشین کشور و کهنه‌سربازان آمریکایی: خلیلزاد محاکمه و پاسخ‌گو شود

خبرگزاری دید: جمعی از نیروهای دفاعی و امنیتی حکومت‌پیشین افغانستان و کهنه‌سربازان آمریکایی که در افغانستان خدمت کرده‌اند، کارزاری را برای پاسخ‌گو کردن و محاکمه زلمی‌خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان، آغاز کرده‌اند.

کارزار محاکمه خلیلزاد توسط نظامیان پیشین افغانستان و کهنه‌سربازان آمریکایی

در پی وقوع بحران‌های انسانی و سیاسی در افغانستان پس از تسلط طالبان، گروهی متشکل از نیروهای امنیتی پیشین افغانستان و کهنه‌سربازان آمریکایی، کارزاری را به‌منظور محاکمه زلمی خلیل‌زاد راه‌اندازی کرده‌اند.

این کارزار در واکنش به نقش ادعایی خلیل‌زاد در سقوط نظام جمهوریت و توافق‌نامه دوحه که منجر به خروج نیروهای آمریکایی از این کشور شد، آغاز شده است.

این گروه از تمامی جریان‌های ضد طالبان خواسته‌اند تا با امضای یک طومار آنلاین، از حقوق و ارزش‌های از دست‌رفته ملت افغانستان، به‌ویژه حقوق زنان و نیروهای امنیتی پیشین حمایت کنند.

آن‌ها معتقدند که خلیل‌زاد به عنوان یک دیپلمات کلیدی در مذاکرات صلح، باید به خاطر عواقب ناشی از این توافق‌نامه، که به بازگشت طالبان به قدرت انجامید، پاسخ‌گو باشد.

زلمی خلیل‌زاد، دیپلمات افغان-آمریکایی، در مذاکرات صلح میان ایالات متحده و طالبان نقش برجسته‌ای ایفا کرده و بسیاری از منتقدان بر این باورند که او با تسهیل روند خروج نیروهای آمریکایی، به سقوط حکومت جمهوری افغانستان کمک کرده است.

این توافق، که در سال ۲۰۲۰ امضا شد، به عقیده بسیاری از تحلیلگران، زمینه‌ساز بحران کنونی و بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان بوده است.

پس از تسلط طالبان، هزاران نفر از نیروهای امنیتی سابق افغانستان با خطرات جدی مواجه شده‌اند. گزارش‌ها حاکی از آن است که این افراد قربانی موجی از خشونت، بازداشت‌ها و ناپدیدشدگی‌های اجباری شده‌اند.

این شرایط باعث شده تا نیروهای امنیتی پیشین و حامیان آن‌ها به‌ویژه کهنه‌سربازان آمریکایی، برای محاکمه خلیلزاد تلاش کنند.

این کارزار، به‌ویژه در میان جوانان و فعالان اجتماعی، واکنش‌هایی را به همراه داشته و نشان‌دهنده احساسات عمیق نسبت به اوضاع جاری در افغانستان و تلاش برای پاسخ‌گویی به افرادی است که در سقوط نظام جمهوریت نقش داشته‌اند.

این کارزار تأکید دارد که محاکمه خلیل‌زاد می‌تواند گامی برای جلب توجه جهانی به وضعیت حقوق بشر در افغانستان و حمایت از قربانیان باشد.

در نهایت، این کارزار نه تنها به دنبال عدالت برای نظامیان پیشین و قربانیان این وضعیت است، بلکه خواستار حمایت بین‌المللی از حقوق بشر و ارزش‌های دموکراتیک در افغانستان نیز می‌باشد.

‫۲ دیدگاه ها

  1. زلمی خلیلزاد دولت و حکومت آمریکا و افغانستان را ابلیس گونه فریب داد، نظام جمهوری را که محصول خون های مشترک سربازان آمریکایی و افغان بود، سقوط داد، دست آورد های ۲۰ ساله جامعه جهانی در افغانستان را به یک باره گی از بین برد و افغانستان را به سال سال ۱۳۷۴ – دور اول حاکمیت وحشیانه طالبان برگردانید، تمام هزینه های جامعه جهانی در افغانستان را بی نتیجه و منفی ساخت، خلیلزاد بخاطر عقده های شخصی خود با اشرف غنی، جنایات نابخشودنی بر ضد مردم افغانستان را مرتکب شد، خلیلزاد باید محاکمه شود!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا