اسلایدشوامنیت و حوادثجنگجهانخبرمنطقه

موش مین‌یاب رونین در کامبوج رکورد جهانی را شکست

خبرگزاری دید: موش صحرایی غول‌پیکر به نام رونین، با کشف بیش از صد مین و بقایای مرگبار جنگ در کامبوج، به اولین موش مین‌یاب تبدیل شد.

موش مین‌یاب رونین در کامبوج رکورد جهانی را شکست

این موش که تحت برنامه مین‌زدایی موسسه خیریه بلژیکی آپوپو فعالیت می‌کند، به مدت سه سال در ولایت پره ویهار شمالی در حال شناسایی مین‌ها بوده و به عنوان اولین موش مین‌یاب شناخته می‌شود که به این تعداد دست یافته است.

رونین با استفاده از حس بویایی قوی‌اش، توانسته است جان انسان‌ها را از خطر مین‌های خنثی‌نشده نجات دهد.

به گفته کارشناسان، این موش می‌تواند تا دو سال دیگر به تیم‌های مین‌زدایی کمک کند و نقش مهمی در پاکسازی زمین‌های آلوده ایفا کند.

کامبوج پس از سه دهه جنگ داخلی، با هزاران مین خنثی‌ نشده مواجه است و فعالان حقوق‌بشر به تازگی نسبت به احتمال بازگشت برخی کشورها به استفاده از مین‌های ضد نفر و تانک هشدار داده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا