خبرگزاری دید: یوناما میگوید که نشست “گروه هماهنگی افغانستان (ACG)” قرار است در هفته جاری در استانبول برگزار گردد.

ملل متحد در افغانستان(یوناما) امروز دوشنبه(۱۸ حمل) در بیانیهای اعلام کرد که از تمویلکنندگان بینالمللی میخواهد تا به پشتیبانی حیاتی از مردم افغانستان در ۲۰۲۵ ادامه دهند؛ چنانکه حدود ۲۲.۹ میلیون جمعیت کشور به کمک نیازدارند.
یوناما افزود، این فراخوان پیش از نشست “گروه هماهنگی افغانستان (ACG)” که قرار است طی هفته جاری در استانبول دایر گردد، مطرح میشود.
این جلسه نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهادهای مالی بینالمللی و یوناما را گردهم میآورد.
اندریکا راتواته هماهنگکننده امور بشری ملل متحد و معاون نماینده ویژه دبیرکل این سازمان برای افغانستان گفت: “اگر قرار باشد بخواهیم به مردم افغانستان در زمینه بیرون رفت از چرخه شوم فقر کمک نماییم، باید به داشتن امکانات و روش های ضروری برای رسیدگی به نیازهای آنان ادامه دهیم و در عین زمان بایست عرصه را برای استقامت و ثبات بلند مدت برای آنان مهیا سازیم.”
وی افزود: “با وجود چالشهای پیچیده در ارایه کمکهای بشری به مردم افغانستان، باید به گذار تدریجی از مساعدتهای نجاتبخش به راهحلهای پایدار بپیردازیم که این امر پاسخگوی انگیزههای اصلی آسیبپذیری به شمار میآید. این یک رویکرد حیاتی برای افغانستان، منطقه و جهان است.”
به گفته یوناما، در ۲۰۲۴، همکاران کمککننده در عرصههای مساعدتهای بشری و فراهمآوری نیازهای اولیه مبلغ مجموعی ۳.۲۱ میلیارد دالر را برای حمایت از مردم افغانستان تامین نمودند، که این رقم بیانگر افزایش در سطح فراهمآوری وجوهات به مقایسه سال قبل میباشد.
بر مبنای گزارش نتایج سالانه ۲۰۲۴ ملل متحد برای افغانستان که همزمان با جلسه “گروه هماهنگی افغانستان” منتشر خواهد شد، کمکهای سخاوتمندانه تمویلکنندگان ملل متحد و همکاران این سازمان را قادر ساخت تا نتایج ملموس در مساعدتهای بشری نجاتبخش را رقم زنند، ارایه خدمات اساسی را ادامه دهند و استقامت افغانستانیها، به شمول زنان و دختران را تقویت کنند.
بحران جهانی در امر تامین وجوه و پیآمدهای دراماتیک آن روی برنامههای بشردوستانه و فراهمآوری نیازمندیهای اولیه میتواند دستآوردهای شکننده چهار سال اخیر در ثبات افغانستان را به خطر اندازد.
یوناما در این بیانیه گفت: “این دستآوردها شامل بهبود وضعیت مصئونیت غذایی و رشد نسبی اقتصاد کشور میگردد. عدم موفقیت در ادامه سرمایهگذاری حداقل روی استقامت کشور ممکن سبب روی آوردن افغانستانیها به ساز و کارهای منفی در تلاش شان برای مقابله با مشکلات گردد.”
یوناما تاکید کرد: “این ساز و کارهای منفی شامل مهاجرتهای نامنظم بهعنوان آخرین گزینه میگردد که افراد را در معرض خطرات جدی قرار داده و باعث وارد آمدن فشارهای اضافی در منطقه نیز میگردد.”