خبرگزاری دید: گزارشها حاکی است که مقامات طالبان برای رسیدگی به نگرانیهای اسلامآباد به هیأت پاکستانی اطلاع داده که در رابطه با تیتیپی «گامهای عملی» برداشته میشود و پاکستان نیز انتظار دارد «تغییر بزرگی» در رویکرد طالبان افغانستان نسبت به طالبان پاکستانی (TTP) و سایر گروهها ظاهر شود.

نشست کمیته هماهنگی مشترک پاکستان و افغانستان (JCC) روز گذشته (۲۷ حمل) در کابل برگزار شد تا در مورد مسایل مهم امنیتی از جمله مشکل تحریک طالبان پاکستان بحث شود.
این نخستبن نشست در ۱۵ ماه گذشته بود و در بحبوحه تیره شدن روابط بین دو کشور بر سر موضوع تیتیپی برگزار شد.
منابع آگاه از مذاکرات پشت درهای بسته در کابل به اکسپرس تریبون گفتند که طرف پاکستانی به تفصیل از تعداد اقداماتی که طالبان افغانستان برای رسیدگی به موضوع پناهگاههای تروریستها انجام داده، مطلع شده است.
این منابع جزئیات بیشتر نداده، اما اعضای هیأت برای اولین بار احساس کردند که از سوی حکومت طالبان افغان در این مورد جدیت وجود دارد.
یک مقام که خواسته نامش فاش نشود، گفته است: «همه در هیأت به تغییر موضع طالبان افغانستان در قبال تحریک طالبان پاکستان اشاره کردند.»
هیأت پاکستانی که به کابل سفر کرده، احساس کرده که این بار اقدامات طالبان افغانستان در مقابل طالبان پاکستان، مثبت بوده است.
این مقام افزوده است: «بیایید نتیجه این اقدامات را در روزهای آینده ببینیم. حداقل آنها (طالبان) جدیت نشان داده اند.»
به محض بازگشت از کابل، صادق، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان در برگه اِیکس از پیشرفت خبر داد.
به گفته این منابع، هر دو طرف توافق کردند که لفاظیها را کاهش دهند و از استفاده از تریبونهای عمومی برای سرزنش یکدیگر خودداری کنند.
وقتی از یک منبع پرسیده شده که واقعاً چه چیزی باعث شد تا حکومت طالبان در سیاستش تغییر ایجاد کند، منبع به وضعیت نابهسامان اقتصادی، تعلیق کمکهای امریکا و فشار پاکستان اشاره کرده است.
این منابع گفتند از آنجایی که جلسه JCC پس از یک وقفه چندین ماهه برگزار شد، بنابراین مسایل زیادی روی میز بود. هر دو طرف تصمیم گرفتند به بحث ادامه دهند.
در حالی که هیأت پاکستانی در کابل به سر میبرد، هیأت افغانستان به رهبری نورالدین عزیزی وزیر صنعت و تجارت حکومت سرپرست برای سفر سه روزه وارد اسلامآباد شد.
منابع گفتند که سفرهای دوجانبه بیشتری در حال برنامهریزی است زیرا اسحاق دار وزیر امور خارجه پاکستان نیز ممکن است به کابل سفر کند.
بر اساس اعلامیهای که از سوی وزارت صنعت و تجارت صادر شده است، هیأت ۱۶ نفره بلندپایه افغانستان در سفر سه روزه وارد اسلامآباد شده است.
در این بیانیه افزوده شده که این هیأت را معاون وزیر در امور پناهندگان و عودتکنندگان نیز همراهی میکند که قرار است با مقامات ارشد پاکستانی در اسلامآباد در مورد اخراج پناهجویان افغانستان تبادل نظر کند.