اسلایدشوتحلیلتحلیل و ترجمهجهاندسته بندی نشدهسیاستمنطقه

پنج نکته درباره دور دوم مذاکرات ایران و امریکا در رم

خبرگزاری دید: با وجود پیشرفت‌های حائز اهمیت در مذاکرات، همواره باید نسبت به چالش‌های احتمالی آینده هوشیار بود. دشمنی‌های اسرائیل با هرگونه مصالحه ایران و امریکا و احتمال مداخله آن در این فرآیند، نیازمند دقت و احتیاط در پیگیری روند مذاکرات است.

پنج نکته درباره دور دوم مذاکرات ایران و امریکا در رم

دور دوم مذاکرات ایران و امریکا، روز شنبه ۳۰ حمل، در رم برگزار شد و نتایج این مذاکرات می‌تواند تأثیرات عمیق‌تری بر روابط دو کشور و وضعیت منطقه داشته باشد. در این تحلیل، به پنج نکته مهم در رابطه با این مذاکرات می‌پردازیم که حائز اهمیت و قابل تامل هستند.
۱. نقش کلیدی عمان در میانجی‌گری
دور دوم مذاکرات ایران و امریکا، اگرچه در پایتخت ایتالیا برگزار شد، اما عمان به عنوان میانجی اصلی این گفتگوها شناخته می‌شود. این مذاکرات در سفارت عمان و با وساطت وزیر خارجه این کشور انجام شد. اگر این مذاکرات به نتایج مثبت منجر شود، جایگاه عمان در منطقه و جهان به طرز قابل توجهی تقویت خواهد شد و روابط ایران و عمان نیز با اعتماد بیشتری همراه خواهد شد.
۲. شکستن تابو و گام‌های مثبت
دور اول مذاکرات در عمان به عنوان نقطه عطفی محسوب می‌شود که در آن دو طرف به طور علنی و البته غیرمستقیم، به گفتگو پرداختند. با وجود نگرانی‌هایی درباره احتمال ایجاد موانع در دور دوم مذاکرات پس از انتشار مواضع متناقض از سوی امریکا، چهار ساعت مذاکره در رم نشان‌دهنده پیشرفت مهمی بود. دو نشانه مثبت از پیشرفت مذاکرات شامل آغاز کار کارشناسی با همکاری هیأت‌های فنی و تدابیر زمانی کوتاه در بررسی نتایج مذاکرات است.
۳. حفظ خطوط سرخ
به نظر می‌رسد که طرفین مذاکرات، موفق به حفظ خطوط سرخ خود شده‌اند. ایران ادامه غنی‌سازی را به عنوان حق مسلم ملی خود حفظ کرده و امریکا نیز در موضع خود مبنی بر نگرانی‌ها درباره سلاح هسته‌ای ایران، پایدار مانده است. اگر این تعامل در ادامه مذاکرات حفظ شود، احتمال امضای سند صلح در دسترس‌تر خواهد بود.
۴. حمایت روسیه و حضور آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
مکاتبه اخیر آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی ایران و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و سفر عراقچی به مسکو، نشانه‌های قدرتمندی از پیشرفت مذاکرات است. با وجود مخالفت‌های تاریخی روسیه با عادی‌سازی روابط ایران و امریکا، روندی که با مکاتبات آیت‌الله خامنه‌ای و ولادیمیر پوتین شکل گرفت، نشانه توفیق ایران در سیاست توازن میان روسیه و امریکا است و برای طرفین نتایج مثبتی به همراه داشته است.
همچنین حضور رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در رم که همزمان با برگزاری دور دوم مذاکرات انجام شد، نشان‌دهنده خوش‌بینی آژانس نسبت به روند مذاکرات است.
۵. چالش‌های آتی و لزوم احتیاط
با وجود پیشرفت‌های حائز اهمیت در مذاکرات، همواره باید نسبت به چالش‌های احتمالی آینده هوشیار بود. دشمنی‌های اسرائیل با هرگونه مصالحه ایران و امریکا و احتمال مداخله آن در این فرآیند، نیازمند دقت و احتیاط در پیگیری روند مذاکرات است.
هرچند ترامپ تا اینجای کار، اسرائیل را از هرگونه اقدام بازدارنده ایذایی، مهار کرده است، اما هر لحظه احتمال سنگ‌اندازی رژیم صهیونیستی بر سر راه مذاکرات وجود دارد. با توجه به این موارد، هرگونه خوش‌بینی نسبت به مذاکرات ایران و امریکا، باید با احتیاط و درک عمیق‌تری از دنیای سیاست همراه باشد.
در نهایت، دور دوم مذاکرات در رم نشانه‌ای از امید برای صلح و همکاری در منطقه است، اما این روند باید با دقت و احتیاط پیش برده شود.

نویسنده: راحل موسوی – خبرگزاری دید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا