اسلایدشوجهانحقوق بشرخبرسیاست

۱۰۰ روز علیه حقوق‌بشر؛ فهرستی از اقدامات ضدحقوق بشری دولت ترامپ

خبرگزاری دید: در گزارش تازه دیده‌بان حقوق بشر، اقدامات جدید دولت امریکا در ۱۰۰ روز نخست ریاست‌ جمهوری‌اش به‌طور گسترده‌ای حقوق‌بشر را در داخل آمریکا و در سطح جهانی تهدید کرده است.

۱۰۰ روز علیه حقوق‌بشر؛ فهرستی از اقدامات ضدحقوق بشری دولت ترامپ

در تازه‌ترین گزارش دیده‌بان حقوق‌بشر، اقدامات دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ۱۰۰ روز نخست از آغاز ریاست‌جمهوری‌اش به‌طور جدی حقوق‌بشر را در آمریکا و در سطح جهانی تهدید کرده است.

این گزارش که به‌طور دقیق به ۱۰۰ اقدام ضد حقوق‌بشری اشاره دارد، تأکید می‌کند که بسیاری از این اقدامات نه تنها نقض قوانین داخلی و بین‌المللی بوده، بلکه تهدیدی جدی برای آزادی‌های اساسی به‌شمار می‌آید.

بر اساس این گزارش، دولت ترامپ در زمینه‌هایی چون مهاجرت، آزادی بیان، محیط زیست و عدالت اجتماعی دست به اقداماتی زده است که به‌شدت حقوق بشر را نقض کرده‌اند.

در زمینه مهاجرت، از جمله موارد قابل توجه می‌توان به اخراج‌ های غیرقانونی پناهجویان به کشورهای درگیر، جنگ و بحران انسانی، مانند السالوادور و پاناما، اشاره کرد.

همچنین، تهدید فعالان فلسطینی و گروه‌های مدافع حقوق بشر به بازداشت و اخراج از آمریکا نیز از جمله دیگر اقدامات نگران‌کننده در این دوره به‌شمار می‌آید.

در سطح داخلی، دولت ترامپ تلاش‌هایی برای تضعیف قوانین مربوط به حمایت از اقلیت‌ها و کاهش برنامه‌های حمایتی بهداشتی و اجتماعی کرده است.

این اقدامات نه تنها زندگی میلیون‌ها آمریکایی را تحت تأثیر قرار داده، بلکه با کاهش منابع حمایتی برای گروه‌های آسیب‌پذیر، شکاف‌های اجتماعی و اقتصادی را در جامعه آمریکا عمیق‌تر کرده است.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین به فشارهای اعمال‌شده بر برنامه‌های تنوع، برابری و شمول (DEI) اشاره کرده و تأکید دارد که این فشارها می‌تواند زمینه‌ساز افزایش تبعیض‌های نژادی و اجتماعی در آمریکا شود.

این برنامه‌ها که نقش اساسی در مقابله با تبعیض و نابرابری‌های نژادی ایفا می‌کنند، در دوران ترامپ با چالش‌های زیادی مواجه شده‌اند.

دولت ترامپ همچنین به قطع کمک‌های خارجی و حمایت از کشورهای در حال جنگ و بحران بشری ادامه داده است.

این تصمیمات، به‌ویژه در مناطقی چون آفریقا و خاورمیانه، باعث افزایش رنج و فقر در بسیاری از کشورهای آسیب‌دیده شده است.

گرچه بسیاری از این اقدامات در دادگاه‌ها به چالش کشیده شده‌اند و اعتراضات گسترده‌ای در داخل و خارج از آمریکا علیه آن‌ها صورت گرفته، اما همچنان نگرانی‌ها در خصوص ادامه این روند و پیامدهای بلندمدت آن برای حقوق بشر و دموکراسی‌های جهانی باقی‌مانده است.

تانیا گرین، مدیر برنامه آمریکا در دیده‌بان حقوق بشر، در این باره گفت: «اعتراضات گسترده مردم در سراسر آمریکا نشان‌دهنده این است که مردم نه‌تنها نسبت به نقض حقوق خود حساس هستند، بلکه به‌طور جدی از آزادی‌ها و حقوق بشری که اکنون تهدید می‌شود، دفاع خواهند کرد.»

این گزارش و واکنش‌های عمومی، زنگ خطر جدی برای مسئولان آمریکایی و سازمان‌های بین‌المللی به‌ویژه در حوزه حقوق بشر به‌حساب می‌آید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا