اسلایدشوخبرسیاستمنطقه

تعلیق معاهده آب؛ هند کار بر روی پروژه‌های برق‌آبی را آغاز کرد

خبرگزاری دید: هند پس از تنش تازه با پاکستان که منجر به تعلیق معاهده تقسیم آب شد، کار بر روی افزایش ظرفیت نگهداری مخزن در دو پروژه برق‌آبی در منطقه هیمالیا در کشمیر را آغاز کرده است.

تعلیق معاهده آب؛ هند کار بر روی پروژه‌های برق‌آبی را آغاز کرد

رویترز به نقل از منابع آگاه می گوید؛ این کار اولین گام ملموس هند برای اجرای توافق‌نامه‌های خارج از محدوده پیمان آب‌های سند است که دو کشور از ۱۹۶۰ به‌رغم سه جنگ و چندین درگیری دیگر به آن پایبند بوده‌اند.
با این حال، ماه گذشته، دهلی‌نو پس از شناسایی دو نفر از سه مهاجم حمله‌ای که منجر به کشته شدن ۲۶ نفر در کشمیر شد، این پیمان را به حالت تعلیق درآورد.
آب‌های سند ۸۰ درصد مزارع پاکستان را تامین و تضمین می‌کند.
اسلام‌آباد هرگونه نقشی در این حمله را رد کرد و به اقدام قانونی بین‌المللی در مورد این تعلیق تهدید و هشدار داد: “هرگونه تلاشی برای متوقف کردن یا منحرف کردن جریان آب متعلق به پاکستان … به عنوان یک اقدام جنگی تلقی خواهد شد.”

سه منبع گفتند که فرآیند «شستشوی مخزن» برای حذف رسوبات روز پنجشنبه آغاز شده که توسط بزرگ‌ترین شرکت برق آبی هند، شرکت دولتی NHPC Ltd (NHPC.NS) انجام می‌شود.
یکی از منابع گفته است که این فرآیند در ابتدا منجر به آزاد شدن آب‌های مملو از رسوب از مخازن به پایین‌دست می‌شود که می‌تواند باعث طغیان ناگهانی شود و پس از آن با پر شدن مجدد مخازن، جریان آب کاهش می‌یابد.
این کار ممکن است بلافاصله بر تأمین آب پاکستان تاثیر نگذارد، اما در نهایت اگر سدهای دیگر تلاش‌های مشابهی را آغاز کنند، می‌تواند تحت تأثیر قرار گیرد.
بیش از شش پروژه از این دست در منطقه وجود دارد.
این منابع افزودند که هند پاکستان را در مورد کار در پروژه‌های صلال و باگلیهار مطلع نکرده است، زیرا معاهده چنین کاری را مسدود کرده بود.

شرکت ملی برق هند (NHPC) و دولت هند به ایمیل‌های رویترز برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
منابع گفتند که عملیات شستشو از اول ماه می به مدت سه روز ادامه داشت.
یکی از منابع گفته است: “این اولین بار است که چنین تمرینی انجام می‌شود و به تولید برق کارآمدتر و جلوگیری از آسیب به توربین‌ها کمک خواهد کرد.”
این منبع افزوده است: “همچنین از ما خواسته شد که دریچه‌های قابل تنظیم را برای تمیز کردن باز کنیم، که ما از اول ماه می این کار را انجام دادیم.”
مردم ساکن در سواحل رودخانه چناب در سمت کشمیر هند گفتند که متوجه شده‌اند که از پنجشنبه تا شنبه آب از هر دو سد صلال و باگلیهار آزاد شده است.
ویدیوهایی که توسط مردم محلی به اشتراک گذاشته شده است، بخش‌هایی از رودخانه را با جریان کامل نشان می‌دهد در حالی که بخش‌های دیگر تا حدی توسط رسوبات عظیم مسدود شده‌اند.
شستشوی پروژه‌های برق آبی نیاز به تخلیه تقریباً کامل مخزن برای بیرون راندن رسوبات دارد که تجمع آنها عامل اصلی کاهش تولید است.
برای مثال، دو نفر از این منابع گفتند که برق تولید شده توسط پروژه ۶۹۰ مگاواتی صلال بسیار کم‌تر از ظرفیت آن بود، زیرا پاکستان از چنین تخلیه‌ای جلوگیری کرده بود، در حالی که تجمع گل و لای نیز بر تولید پروژه ۹۰۰ مگاواتی باگلیهار تأثیر گذاشته بود.
یکی از منابع گفته است: “تخلیه آب رودخانه امری رایج نیست زیرا منجر به هدر رفتن مقدار زیادی آب می‌شود. انتظار می‌رود کشورهای پایین‌دست در صورت وقوع هرگونه سیل آگاه شوند.”
ساخت هر دو پروژه نیاز به تبادل نظر گسترده با پاکستان داشت، زیرا پاکستان نگران از دست دادن سهم آب خود است.
وزیر آب هند ماه گذشته قول داد که “اطمینان حاصل کند هیچ قطره‌ای از آب رودخانه سند به پاکستان نمی‌رسد”.
با این حال، مقامات دولتی و کارشناسان دو طرف می‌گویند که هند نمی‌تواند جریان آب را فوراً متوقف کند.
کوشویندر وهرا، رئیس بازنشسته کمیسیون مرکزی آب هند که به طور گسترده در مورد اختلافات سند با پاکستان کار کرده، گفته است: «این تعلیق به این معنی است که هند اکنون می‌تواند پروژه‌های خود را با اراده آزاد دنبال کند».
دولت نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، در سال‌های اخیر به‌دنبال مذاکره مجدد در مورد این پیمان بوده است و این دشمنان قسم‌خورده سعی کرده‌اند برخی اختلافات خود را در دادگاه لاهه حل و فصل کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا