اسلایدشوافغانستاناقتصاد و توسعهخبرمعادن افغانستان

چین جایگزین غرب در سرمایه‌گذاری‌های کلان افغانستان

خبرگزاری دید: چین با امضای قراردادهای کلان در بخش معادن، به‌دنبال بهره‌برداری از ذخایر غنی افغانستان است.

چین جایگزین غرب در سرمایه‌گذاری‌های کلان افغانستان

پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان در سال ۲۰۲۱، چین به‌سرعت اقدام به پر کردن خلأ سرمایه‌گذاری در این کشور کرد و تاکنون حدود ۲۰۰ قرارداد معدنی با حکومت‌سرپرست امضا کرده است. انتظار می‌رود که این همکاری‌ها منجر به ایجاد حدود ۱۵۰ هزار فرصت شغلی شود.

ذخایر معدنی افغانستان که ارزش آن‌ها از سوی نهادهای بین‌المللی حدود یک تریلیون دالر برآورد شده، سال‌ها به‌دلیل جنگ و نبود زیرساخت بلااستفاده مانده بودند.

اما با بازگشت طالبان به قدرت و تلاش برای تأمین بودجه از منابع داخلی، بهره‌برداری از معادن به یک اولویت تبدیل شده است.

از جمله قراردادهای مهم، امضای قرارداد ۲۵ ساله با شرکت چینایی CAPEIC برای استخراج نفت در ولایت سرپل است که به سرمایه‌گذاری سالانه ۱۵۰ میلیون دالر منجر خواهد شد.

این پروژه که سهم حکومت سرپرست در آن ابتدا ۲۰ درصد است، می‌تواند به ۷۵ درصد نیز افزایش یابد.

علاوه بر چین، کشورهای دیگر از جمله ترکمنستان، هند و ایران نیز در حال گسترش همکاری‌های اقتصادی با افغانستان هستند.

ایران با تجارت دوجانبه ۳.۳ میلیارد دالر و مشارکت در معدن غوریان هرات، یکی از بازیگران مهم این عرصه محسوب می‌شود.

در صورت موفقیت حکومت سرپرست در فعال‌سازی بخش معدن، این حکومت می‌تواند در زمینه‌ای توفیق یابد که دولت‌های وابسته به غرب، با هزینه دو تریلیون دالری‌اش نتوانستند به نتیجه مطلوبی دست یابند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا