Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اقتصاد و توسعهخبرسیاست

چین، برنده بزرگ صلح کابل ـ اسلام‌آباد؛ گسترش کریدور اقتصادی تا افغانستان

روزنامه واشنگتن‌پست در گزارشی نوشت که توافق اخیر میان افغانستان و پاکستان برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک و پیوستن کابل به کریدور اقتصادی چین ـ پاکستان (CPEC)جایگاه چین را به‌عنوان بازیگری کلیدی در منطقه تثبیت می‌کند و آن را برنده اصلی بهبود روابط دو کشور معرفی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دید، این توافق در نشستی در ماه می (ثور) در پکن حاصل شد؛ جایی که پس از سال‌ها تنش و درگیری‌های مرگبار در امتداد مرز افغانستان و پاکستان، دوطرف تصمیم گرفتند روابط دیپلماتیک را در سطح سفیر از سر بگیرند.

همچنین از افغانستان برای پیوستن به پروژه عظیم CPEC دعوت شد؛ طرحی که چین آن را با سرمایه‌گذاری میلیارد دالری به‌عنوان بخشی از ابتکار «کمربند و جاده» در دست اجرا دارد.

افغانستان که با تحریم‌های بین‌المللی و کاهش شدید کمک‌های جهانی مواجه است، به شدت به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد.

در سوی دیگر، پاکستان درگیر چالش‌های امنیتی در مرز غربی خود و تهدید گروه‌های شورشی مانند تحریک طالبان پاکستان است.

چین نیز نگران امنیت پروژه‌های اقتصادی‌اش در پاکستان است که بارها هدف حملات تروریستی قرار گرفته‌اند و دست‌کم ۲۰ شهروند چینی در این حملات کشته شده‌اند.

تحلیلگران معتقدند چین در پی آن است که با ایفای نقش میانجی در بحران‌ها، خود را به‌عنوان بدیلی برای غرب و بازیگر دیپلماتیک معتبرتری در سطح جهانی معرفی کند. ایجاد سازمان جدیدی برای میانجی‌گری جهانی در هنگ‌کنگ از سوی پکن، گامی در همین زمینه است.

پاکستان نیز تاکید کرده که توافق اخیر شامل تعهد حکومت سرپرست طالبان برای جلوگیری از فعالیت‌های تروریستی در خاک افغانستان است.

با این حال، کابل هرگونه حمایت از تحریک طالبان پاکستان را رد می‌کند؛ اگرچه تحلیل‌ها نشان می‌دهد که برخی اعضای حکومت سرپرست طالبان، گروه هم‌نام پاکستانی را «برادر» خود می‌دانند و بر حمایت از آن فشار می‌آورند؛ مسأله‌ای که می‌تواند برنامه‌های چین برای گسترش نفوذ اقتصادی در مناطق مرزی افغانستان و پاکستان را با چالش‌هایی روبرو کند.

با وجود این، پیوستن افغانستان به CPEC می‌تواند نه تنها به ثبات نسبی مرزهای دو کشور کمک کند، بلکه راه را برای حضور پررنگ‌تر چین در ساختارهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی منطقه هموار سازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا