افغانستاناقتصاد و توسعهتحلیلتحلیل و ترجمهخبرسیاست

شهرک صنعتی لشکرگاه هلمند؛ نقطه آغاز رشد اقتصادی در جنوب کشور

خبرگزاری دید: هلمند می‌تواند به نماد رشد، شکوفایی و خودکفایی در جنوب کشور تبدیل شود، اگر این ظرفیت‌ها در چارچوب یک راهبرد مدون و هوشمندانه هدایت شود.

شهرک صنعتی لشکرگاه هلمند؛ نقطه آغاز رشد اقتصادی در جنوب کشور

در شرایطی که افغانستان در مسیر بازسازی اقتصادی گام برمی‌دارد، ولایت هلمند به‌عنوان یکی از ولایات مهم و راهبردی جنوب کشور، ظرفیت‌های گسترده‌ای در دو بخش حیاتی زراعت و صنعت دارد. این ولایت نه‌تنها از نظر وسعت و منابع طبیعی غنی است، بلکه نیروی انسانی جوان و آمادگی اجتماعی برای پیشرفت را نیز داراست. هلمند می‌تواند به نماد رشد، شکوفایی و خودکفایی در جنوب کشور تبدیل شود، اگر این ظرفیت‌ها در چارچوب یک راهبرد مدون و هوشمندانه هدایت شود.

یکی از گام‌های مهم و عملی در همین راستا، ایجاد شهرک صنعتی دوراهی لشکرگاه است؛ پروژه‌ای که در تاریخ ۵ قوس ۱۴۰۲ توسط نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت حکومت سرپرست افغانستان به‌طور رسمی افتتاح شد.
این شهرک صنعتی در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ جریب ایجاد شده و طراحی آن به‌طور کامل تکمیل گردیده است. اکنون زمین‌های این پروژه در حال آماده‌سازی برای توزیع به سرمایه‌گذاران متعهد می‌باشد. هدف آن است که با احداث فابریکه‌ها و صنایع کوچک و متوسط، تولیدات داخلی رونق گیرد و زمینه‌ اشتغال برای صدها و هزاران تن فراهم گردد.

با توجه به اینکه امنیت کامل توسط حکومت سرپرست تأمین شده است، اکنون بهترین فرصت برای اقدام فوری و عملی در راستای حل معضل بیکاری، رشد تولید و جذب سرمایه‌گذاری فراهم شده است. این فرصت نباید از دست برود. پیگیری‌ مستمر از سوی نهادهای مسؤول و همکاری عملی از جانب جامعه تجاری، نخبگان و رسانه‌ها ضروری است تا این پروژه به نتیجه‌ ملموس برسد.

توسعه زراعت و صنعت در کنار هم در ولایت هلمند، یک مدل مؤثر توسعه پایدار می‌تواند باشد. ایجاد فابریکه‌های پروسس محصولات زراعتی، بسته‌بندی، صادرات، و سایر صنایع تبدیلی، ضمن ایجاد اشتغال، موجب ارزش‌افزایی محصولات بومی، کاهش وابستگی به واردات و ایجاد یک اقتصاد بومی مقاوم خواهد شد.

در این روند، نقش بزرگان، نخبگان محلی، متنفذین قومی و دلسوزان ملی بسیار کلیدی است. آنان باید در زمینه‌سازی برای جذب سرمایه‌گذاران، جلب اعتماد عمومی و حمایت از اقدامات توسعه‌محور مشارکت فعال داشته باشند. چنین پروژه‌هایی تنها با همکاری همه‌جانبه می‌توانند موفق شوند.. بنده معتقدم که شهرک صنعتی دوراهی نه‌تنها یک پروژه زیرساختی، بلکه گامی اساسی در جهت تغییر سرنوشت اقتصادی افغانستان است.از تمام رسانه‌ها، نهادهای مربوطه و شخصیت‌های اثرگذار می‌خواهم از چنین اقدامات سازنده حمایت کنند و با پیگیری مداوم، مسیر شکوفایی اقتصادی را هموار سازند.

نویسنده: سید ایوب حسینی – خبرگزاری دید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا