اسلایدشوافغانستانتروریسمخبر

اختر منصور؛ اتحادسازی با دروغ، میراثی که طالبان را تقسیم کرد

خبرگزاری دید: لانگ وار جورنال در مطلبی نگاشته است که طالبان با وجود نقش کلیدی ملا اختر منصور در فریب رهبران طالبان درباره مرگ ملا عمر، بنیان‌گذار و نخستین امیر طالبان و صدور بیانیه‌ها و فتواها به نام او، از او به‌عنوان “شهید شجاع و دوراندیش” تجلیل کرد.

اختر منصور؛ اتحادسازی با دروغ، میراثی که طالبان را تقسیم کرد

در نهمین سالگرد مرگ ملا اختر محمد منصور، امیر پیشین طالبان، این گروه از او به‌عنوان “شهیدی شجاع و دوراندیش” تجلیل کرد.
این نشریه نگاشته است که منصور، رهبر پیشین طالبان افغانستان که جانشین ملا عمر شده و پیش از آن به‌عنوان معاون او خدمت کرده بود، در ماه می ۲۰۱۶ در پی حمله پهپادی امریکا، کشته شد.
طالبان، منصور را چهره‌ای ثابت‌قدم در رهبری این جنبش معرفی کرده که “از روزهای اولیه جهاد [در برابر شوروی] تا زمان مرگ‌اش، وقف این راه بود.”
منصور از سال ۲۰۱۳ پس از مرگ ملا عمر تا سال ۲۰۱۶ رهبری طالبان را بر عهده داشت.
در این دوره، پیشروی طالبان گسترش یافت و این گروه شروع به تصرف ولسوالی‌های افغانستان کرد، در حالی‌که ارتش امریکا کنترل را به نیروهای امنیتی افغانستان واگذار می‌کرد.
طالبان در این تجلیل، بر نقش منصور در حفظ اتحاد این گروه پس از مرگ ملا عمر و پایداری او در برابر فشارهای خارجی، از جمله فشار جامعه جهانی برای رسیدن به یک راه‌حل سیاسی در افغانستان، تأکید کرده است.
منصور به عنوان جانشین ملا عمر، در شرایط دشواری که طالبان بنیان‌گذار و رهبر مورد احترام خود را از دست داده بود، مسئول هدایت جنگ طالبان شد.
لانگ وار جورنال در ادامه نوشته است که فریب‌کاری منصور و شورای رهبری، اتحاد گروه‌های منطقه‌ای و سیاسی طالبان را تا مرز فروپاشی پیش برد.
بسیاری از رهبران و فرماندهان با نفوذ طالبان، از جمله برادر ملا عمر، ملا عبدالمنان آخوند، پسرش ملا محمد یعقوب، انور الحق و خانواده ملا دادالله آخوند، از پنهان شدن مرگ امیر در اپریل ۲۰۱۳ و انتخاب منصور به‌عنوان جانشین او ناراضی بودند.
این گروه‌ها مدتی از بیعت با منصور خودداری کردند، اما سپس با وساطت جلال‌الدین و سراج‌الدین حقانی آشتی کردند.
فریب‌کاری منصور باعث بروز شکاف‌هایی در صفوف طالبان شد که هرگز به طور کامل ترمیم نشد.
برخی گروه‌های کوچک طالبان افغانستان و پاکستان، حدود نیمی از جنبش اسلامی ازبیکستان، و تعدادی از اعضای ناراضی القاعده از حوزه نفوذ طالبان خارج شدند و شاخه‌ای به نام “ولایت خراسان داعش” تشکیل دادند؛ گروهی که تا امروز همچنان برای طالبان دردسرساز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا