خبرگزاری دید: الکساندر دوبرینت، وزیر داخله آلمان، از احتمال افزایش اخراج پناهجویان افغانستانی متهم به جرایم از کشورهای اروپایی خبر داد. او در نشست غیررسمی وزیران داخله اتحادیه اروپا در کپنهاگ گفت که اقدام اخیر آلمان در بازگرداندن مهاجران مجرم افغانستانی به افغانستان، توجه کشورهای دیگر عضو اتحادیه اروپا را جلب کرده است.

دوبرینت اظهار داشت: «اخراج مهاجران مجرم افغانستانی که از سوی آلمان انجام شد، مورد توجه جدی برخی کشورهای اروپایی قرار گرفته و اکنون آنان نیز به دنبال پیوستن به چنین روندی هستند.»
به گفته او، کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال بررسی مکانیزمهای مشترک برای اجرای اخراجهای هماهنگ از خاک اروپا به افغانستاناند.
این سخنان پس از آن مطرح شد که دولت آلمان برای دومینبار پس از تسلط طالبان، گروهی از پناهجویان افغان متهم به جرایم کیفری را به افغانستان بازگرداند؛ اقدامی که در داخل و خارج آلمان واکنشهای گستردهای بهدنبال داشته است.
در تحولی مرتبط، برخی گزارشها از ورود نمایندگان طالبان به آلمان برای هماهنگی در روند اخراجها خبر میدهند؛ مسالهای که موجی از نگرانیها و انتقادهای حقوق بشری در محافل اروپایی را برانگیخته است.
کارشناسان این تحولات را نشانهای از سختگیرانهتر شدن سیاستهای مهاجرتی اروپا در قبال پناهجویان افغانستانی میدانند، بهویژه در سایه افزایش فشارهای سیاسی و اجتماعی در کشورهای میزبان.