ویزه صادر نشد؛ زائران افغانستانی از سفر اربعین ۱۴۰۴ بازماندند
کمیته هماهنگی اربعین افغانستان امروز (۲۲ اسد) رسماً اعلام کرد که روند اعزام زائران این کشور برای مراسم اربعین ۱۴۰۴ به پایان رسیده و به دلیل عدم صدور ویزه از سوی عراق، هیچ شهروند افغانستانی موفق به دریافت مجوز سفر نشده است.

بر اساس این اطلاعیه، اگرچه از مدتها قبل اتحادیههای سیاحتی و زیارتی در کابل، مزارشریف، هرات و قندهار نسبت به توقف اعزامها به دلیل عدم صدور ویزه عراق و ایران هشدار داده بودند، اما در روزهای اخیر رایزنیهای فشردهای با وزارت کشور عراق، سفارت و قنسولگری این کشور در ایران، ستاد مرکزی اربعین در وزارت داخله ایران، وزارت خارجه و سفارت ایران در کابل انجام شد.
با وجود این تلاشها، مشکل صدور ویزه عراق حل نشد و بنا بر اعلام سفارت ایران در کابل، آخرین زمان ورود زائران به ایران بعدازظهر روز جمعه، همزمان با اربعین، خواهد بود؛ آن هم به شرط صدور و ثبت ویزه عراق و ایران پیش از آن، که عملاً امکانپذیر نیست.
کمیته هماهنگی اربعین همچنین از گفتگو با سفیر ایران درباره امکان صدور ویزه دوبار ورود زیارتی پس از ایام اربعین خبر داد که سفیر وعده همکاری در این زمینه را داده است.