Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اسلایدشوافغانستانحکومتخبرسیاست

افغانستان به‌عنوان عضو رسمی در فارمت مسکو پذیرفته شد

خبرگزاری دید: وزارت امور خارجه طالبان اعلام کرد که افغانستان از این پس به‌عنوان عضو رسمی در چارچوب همکاری‌های فارمت مسکو حضور خواهد داشت.

در یک تحول دیپلماتیک بزرگ، وزارت امور خارجه طالبان اعلام کرد که افغانستان به‌عنوان عضو رسمی در چارچوب همکاری‌های منطقه‌ای موسوم به «فارمت مسکو» پذیرفته شده است. این گام به‌ویژه به‌عنوان نقطه‌عطفی در روند تعاملات افغانستان با کشورهای همسایه و قدرت‌های جهانی ارزیابی می‌شود.

فارمت مسکو، که در سال ۲۰۱۷ به ابتکار روسیه برای هماهنگی سیاست‌ها و مقابله با چالش‌های امنیتی در افغانستان تشکیل شد، شامل کشورهای مهمی نظیر روسیه، چین، هند، ایران، پاکستان و جمهوری‌های آسیای مرکزی است. در این چارچوب، افغانستان برای نخستین‌بار به‌عنوان عضو کامل در مذاکرات و تصمیم‌گیری‌ها حضور خواهد داشت.

این تصمیم پس از دیدار دیمیتری ژیرنوف، سفیر روسیه در کابل، با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه طالبان، اتخاذ شد. در این دیدار، جزئیات نحوه مشارکت هیئت طالبان در نشست‌های آینده فارمت مسکو بررسی شد. وزارت امور خارجه طالبان این پذیرش را «گامی مهم در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای» و «نشانه‌ای از اعتماد به دولت طالبان» دانسته است.

در همین راستا، متقی در نشست ششم فارمت مسکو که در اکتبر ۲۰۲۴ برگزار شد، به‌عنوان مهمان ویژه حضور یافت. اکنون با پذیرش افغانستان به‌عنوان عضو رسمی، این کشور در نشست‌های آتی فارمت مسکو به‌طور فعال شرکت خواهد کرد و نقش مهمی در بحث‌های امنیتی و اقتصادی منطقه ایفا خواهد نمود.

مقامات حکومت سرپرست تأکید کرده‌اند که این عضویت جدید می‌تواند به حل بحران‌های امنیتی و اقتصادی افغانستان کمک کند و فرصت‌های جدیدی برای توسعه روابط تجاری و سیاسی با کشورهای همسایه فراهم سازد. این اقدام در حالی انجام می‌شود که روسیه پیش‌تر در تیرماه ۱۴۰۴ دولت طالبان را به‌طور رسمی به‌رسمیت شناخت و نام این گروه را از فهرست سازمان‌های تروریستی خود حذف کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا