Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اسلایدشوجنگجهانخبرسیاستمنطقهنظامی

بازتاب جهانی پاسخ حماس به طرح ترامپ

خبرگزاری دید: بیانیه جنبش حماس در واکنش به طرح آتش‌بس دونالد ترامپ، موجی از واکنش‌های بین‌المللی را در پی داشته است. حماس با اعلام موافقت مشروط، بر توقف کامل جنگ، تبادل اسرا و اداره مستقل غزه تأکید کرده است؛ موضعی که از سوی کشورهای عربی و نهادهای بین‌المللی با استقبال روبرو شده و در مقابل، فضای سیاسی اسرائیل را دچار آشفتگی و شوک کرده است.

جنبش حماس در بیانیه‌ای رسمی از آمادگی مشروط خود برای پذیرش طرح آتش‌بس پیشنهادی رئیس‌جمهور آمریکا خبر داد. در این بیانیه آمده است: «پایان کامل تجاوز، آزادی اسرا و مدیریت مستقل غزه در چارچوب منافع ملی فلسطینی، پیش‌شرط‌های هرگونه توافق صلح است.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به موضع‌گیری حماس گفت: «این جنبش نشان داده آماده صلح پایدار است. از اسرائیل می‌خواهم بمباران غزه را فوراً متوقف کند تا مسیر آزادی گروگان‌ها هموار شود.»

استقبال کشورهای منطقه

قطر با صدور بیانیه‌ای از موضع جدید حماس استقبال کرد و آن را «گامی مثبت در مسیر پایان دادن به جنگ» دانست. وزارت خارجه مصر نیز با تمجید از رویکرد حماس، آن را نشانه «تمایل واقعی گروه‌های فلسطینی برای توقف خونریزی و حرکت به‌سوی راه‌حل سیاسی فراگیر» توصیف کرد.

در یمن، محمد البختینی، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله، در واکنش به بیانیه حماس گفت: «ما در جزئیات مذاکرات دخالت نمی‌کنیم، اما بر عهد خود با مقاومت فلسطین پایبندیم. همان‌گونه که عملیات نظامی ما به درخواست شما آغاز شد، توقف آن نیز تنها به خواست شما خواهد بود. سرنوشت شما، سرنوشت ما است.»

حمایت سازمان ملل و قدرت‌های جهانی

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، با ابراز رضایت از موضع حماس تأکید کرد: «همه طرف‌ها باید از این فرصت برای پایان دادن به جنگ در غزه استفاده کنند. سازمان ملل آماده پشتیبانی از هر ابتکار بین‌المللی در جهت تحقق آتش‌بس فوری و صلح پایدار است.»

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز در پیامی در شبکه ایکس نوشت: «آتش‌بس و آزادی اسرا اکنون در دسترس است. تعهد حماس باید بدون تأخیر پیگیری شود. فرانسه در کنار آمریکا، اسرائیل، فلسطین و همه شرکای خود برای پیشرفت قاطع در مسیر صلح تلاش خواهد کرد.»

واکنش‌ها در داخل اسرائیل

در سرزمین‌های اشغالی، واکنش ترامپ به بیانیه حماس با حیرت و سردرگمی سیاسی روبرو شده است. پایگاه خبری آکسیوس به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی گزارش داد که بنیامین نتانیاهو از موضع ترامپ «شوکه» شده و پیش‌تر به تیم مشورتی خود تأکید کرده بود که پاسخ حماس را باید «رد صریح طرح صلح» تلقی کرد.

یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، در مقابل، این وضعیت را «فرصتی تاریخی برای پایان جنگ و آزادی گروگان‌ها» دانست و گفت: «ترامپ درست می‌گوید؛ اسرائیل باید فوراً به مذاکرات بپیوندد. من به دولت آمریکا اطلاع داده‌ام که برای ادامه این مسیر، از پشتوانه سیاسی لازم برخورداریم.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا