Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
آزادی بیاناجتماعافغانستانبازگشایی مکاتبجوانانحقوق بشرخبرعلم و فناوریفرهنگ عامهفرهنگ و هنرکودکان

۹۰ درصد کودکان افغانستانی قادر به خواندن نیستند

خبرگزاری دید: صندوق کودکان سازمان ملل در گزارشی تازه اعلام کرد که بیش از ۹۰ درصد کودکان ده‌ساله در افغانستان از مهارت خواندن ساده محروم‌اند.

براساس گزارشی تازه از صندوق کودکان سازمان ملل متحد،بیش از ۹۰ درصد کودکان ده‌ساله در افغانستان توانایی خواندن یک متن ساده را ندارند، این آمار تکان‌دهنده بیانگر شدت بحران یادگیری و ضعف کیفیت آموزش در کشور است.

یونیسف هشدار داده است که عوامل متعددی از جمله محرومیت میلیون‌ها کودک از تحصیل، کمبود شدید معلمان به‌ویژه معلمان زن، ضعف زیرساخت‌های آموزشی، و تمرکز بیش از حد بر دروس دینی در مدارس دولتی، باعث شده‌اند که سطح سواد و یادگیری در میان کودکان به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش یابد.

بر اساس این گزارش، بیش از دو میلیون دختر افغانستانی از رفتن به مدرسه بازمانده‌اند و نزدیک به نیمی از مدارس فاقد ساختمان مناسب هستند.

همچنین ۷۹ درصد مدارس برق ندارند و بسیاری از آن‌ها از آب آشامیدنی سالم و امکانات بهداشتی محروم‌اند.

یونیسف تأکید کرده است که ادامه این روند، آینده نسل آینده افغانستان را با خطر جدی روبه‌رو خواهد کرد و نیاز فوری به حمایت بین‌المللی و اقدامات عملی برای بهبود وضعیت آموزشی کشور وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا