Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
افغانستانخبرسیاستمنطقه

پهپادهای آمریکا عامل واقعی شکست مذاکرات کابل ـ اسلام‌آباد

خبرگزاری دید: نشریه «اندیا تودی» گزارش داده است که علت اصلی شکست گفتگوهای صلح میان پاکستان و طالبان در استانبول، نه دخالت هند بلکه ناتوانی اسلام‌آباد در کنترل پرواز پهپادهای آمریکایی در خاک افغانستان بوده است؛ موضوعی که به گفته منابع مطلع، به تنش تازه‌ای میان دوطرف و توقف روند مصالحه انجامیده است.

پهپادهای آمریکا عامل واقعی شکست مذاکرات کابل ـ اسلام‌آباد

بر بنیاد این گزارش، مذاکرات چهارروزه که با میانجی‌گری قطر و ترکیه برگزار شد، بدون هیچ توافقی پایان یافت؛ در حالی که دو کشور در پی جنگ خونینی در ماه‌های سپتامبر و اکتوبر، در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارند.

در حالی ‌که خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، هند را به «تحریک طالبان افغان» برای شکست گفتگوها متهم کرد، منابع نزدیک به مذاکرات گفته‌اند که اختلاف اصلی بر سر پرواز پهپادهای آمریکایی و نقض حریم هوایی افغانستان بوده است.

به گفته این منابع، حکومت طالبان حاضر بود تعهد دهد که از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده نشود، اما شرط گذاشت اسلام‌آباد باید حملات پهپادی آمریکا را متوقف کند و به نقض حریم هوایی پایان دهد؛ درخواستی که از سوی پاکستان رد شد.

این منابع فاش کرده‌اند که اسلام‌آباد برای نخستین بار در جریان این مذاکرات، وجود توافقی با ایالات متحده درباره حملات پهپادی را پذیرفته و اعلام کرده که قادر به لغو آن نیست.

گفته می‌شود تیم پاکستانی ابتدا با برخی شروط موافقت کرده بود، اما پس از تماس تلفونی با سطح عالی نظامی، موضع خود را تغییر داد.

این تحول می‌تواند تأثیر قابل ‌توجهی بر آینده آتش‌بس شکننده و روابط پرتنش اسلام‌آباد ـ کابل بگذارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا