خبرگزاری دید: وزارت خارجه پاکستان در واکنش به ناکامی مذاکرات با حکومت طالبان، با صدور بیانیهای اعلام کرد که برخی اعضای این گروه با حمایت مالی بازیگران خارجی، در پی تحریک ناسیونالیزم پشتونی در داخل پاکستاناند؛ اقدامی که به گفته اسلامآباد، روابط دوطرف را تیره ساخته است.

در بیانیه آمده است که «پشتونها در پاکستان بخشی پویا از نظام سیاسی و اداری این کشور هستند و طرح پشتونگرایی از سوی طالبان بیاساس است».
وزارت خارجه پاکستان افزوده که حکومت طالبان بهجای پاسخ به نگرانیهای امنیتی اسلامآباد، از نشستهای دیپلماتیک برای «بدنامسازی پاکستان» استفاده کرده و روند گفتگوها را عمداً طولانی کرده است.
اسلامآباد همچنین حکومت طالبان را به «پناهدادن و حمایت از تروریستهای ضدپاکستان» متهم کرده و گفته است که از آگست ۲۰۲۱ تاکنون، حملات از خاک افغانستان علیه نیروهای پاکستانی افزایش یافته است.
با این حال، این وزارتخانه تأکید کرده که پاکستان همچنان به حل اختلافات از راه دیپلماسی متعهد است.
در مقابل، وزارت خارجه حکومت طالبان اعلام کرده که هیات پاکستانی در نشست استانبول از پذیرش تعهدات امنیتی خود سر باز زده و به همین دلیل مذاکرات بینتیجه مانده است.