Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اسلایدشوافغانستانتروریسمخبرمنطقهنظامی

هشدار پاکستان:گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان مسلح به تسلیحات پیشرفته‌اند، امنیت منطقه در خطر است

خبرگزاری دید: پاکستان در نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل متحد مدعی شد که جریان بی‌مهار تسلیحات پیشرفته به گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان، تهدیدی مستقیم و فزاینده برای امنیت منطقه است.

هشدار پاکستان:گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان مسلح به تسلیحات پیشرفته‌اند، امنیت منطقه در خطر است

عاصم افتخار احمد، نماینده دایم پاکستان در سازمان ملل متحد، در نشست روزگذشته(۱۹ عقرب) با ابراز نگرانی از وضعیت امنیتی افغانستان گفت: «پاکستان به‌طور جدی نگران وجود انبارهای بزرگ و پیشرفته سلاح و مهمات در افغانستان است؛ موضوعی که در گزارش‌های دبیرکل سازمان ملل نیز به آن اشاره شده است. این تسلیحات مدرن، تهدیدی مستقیم برای کشورهای همسایه محسوب می‌شوند.»

او تأکید کرد که در ماه گذشته درگیری مرزی خونینی میان نیروهای نظامی پاکستان و افغانستان روی داد که به کشته‌شدن ده‌ها نفر انجامید.

نماینده پاکستان در سازمان ملل تصریح کرد: «اسلام‌آباد بارها نگرانی خود را از حضور و فعالیت گروه‌هایی مانند فتنه‌الخوارج و فتنه‌الهندستان که از خاک افغانستان علیه پاکستان عملیات انجام می‌دهند، اعلام کرده و انتظار دارد حکومت طالبان اقدامات مشخص، قابل‌راستی‌آزمایی و موثر علیه این عناصر تروریستی انجام دهد.»

او در ادامه با اشاره به شبکه‌های قاچاق و تهدیدات ناشی از انتقال سلاح، گفت: «ما اطلاعات موثقی از تلاش‌ها برای قاچاق این تسلیحات به کشورهای همسایه با هدف انجام فعالیت‌های تروریستی در اختیار داریم. بسیاری از سلاح‌های توقیف‌شده در مرز پاکستان و افغانستان از انبارهای به‌جامانده نیروهای خارجی در افغانستان یا از بازارهای غیرقانونی این کشور منشأ می‌گیرند.»

عاصم افتخار احمد افزود: «جابه‌جایی سلاح‌های بدون شماره سریال یا بدون ثبت رسمی از مرزهای بین‌المللی، گروه‌های مسلح غیر‌دولتی، شبکه‌های تروریستی و باندهای جنایت‌کار را تقویت می‌کند و امنیت و ثبات منطقه را به‌شدت تضعیف می‌نماید.»

او با اشاره به تأثیرات این وضعیت بر پاکستان گفت: «ما به‌شدت نگران استفاده گروه‌های تروریستی مستقر در افغانستان از این سلاح‌های مدرن و قدرتمند هستیم؛ گروه‌هایی که با بهره‌گیری از آن‌ها امنیت و ثبات پاکستان و کل منطقه را به‌خطر انداخته‌اند.»

نماینده پاکستان در سازمان ملل، ضمن نام‌بردن از گروه‌هایی چون داعش خراسان (Daesh-K)، تحریک طالبان پاکستان (TTP)، فتنه‌الخوارج — که در فهرست تروریستی سازمان ملل قرار دارد — و ارتش آزادی‌بخش بلوچستان (BLA) و تیپ مجید، تأکید کرد این گروه‌ها با حمایت مالی و لوجستیکی بازیگران بی‌ثبات‌کننده منطقه، از خاک افغانستان برای حمله به غیرنظامیان و نیروهای امنیتی پاکستان استفاده کرده‌اند و موجب کشته‌شدن هزاران شهروند بی‌گناه شده‌اند.

او با بیان این‌که جامعه جهانی باید تلاش‌های خود را برای جلوگیری از دسترسی گروه‌های مسلح به سلاح‌های غیرقانونی تقویت کند، افزود: «ضروری است مقامات موقت افغانستان به تعهدات و الزامات بین‌المللی خود پایبند باشند و گام‌های عملی برای مقابله با قاچاق و استفاده غیرقانونی از تسلیحات بردارند.»

عاصم افتخار احمد در پایان، با اشاره به پیامدهای گسترده گسترش کنترل‌نشده تسلیحات سبک و نیمه‌سنگین گفت: «انتقال غیرقانونی و انباشت بی‌رویه این سلاح‌ها موجب تشدید درگیری‌ها، تضعیف پیشرفت‌های اقتصادی، افزایش نقض حقوق بشر و تهدید صلح و امنیت در سطوح منطقه‌ای و جهانی می‌شود.»

احمد از شورای امنیت و جامعه بین‌المللی خواست تا با اتخاذ رویکرد هماهنگ، شکاف‌های موجود در نظام مقابله با قاچاق تسلیحات را پر کرده و اقدامات قاطع و موثری برای جلوگیری از گسترش تهدید تروریزم از خاک افغانستان اتخاذ کنند.

تسلیحات نیروهای خارجی به رهبری ایالات متحده پس از ۲۰ سال حضور نظامی در افغانستان به‌جا مانده است، اما حکومت طالبان بارها اعلام کرده است که تسلیحات محفوظ هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا