Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
اسلایدشوجنگحقوق بشرخبرسیاستمنطقه

تصویب طرح ترامپ در شورای امنیت؛ چراغ سبز کنترل آینده غزه به‌دست آمریکا و اسرائیل

خبرگزاری دید: شورای امنیت سازمان ملل طرح «صلح» آمریکا برای غزه را با رأی ۱۳ عضو و دو رأی ممتنع روسیه و چین، تصویب کرد؛ طرحی که استقرار «نیروی تثبیت بین‌المللی» (ISF) با اختیارات اجرایی برای خلع سلاح گروه‌های فلسطینی و مدیریت امنیت غزه را به‌دنبال دارد و مسیر آینده غزه را عملاً در چارچوب رویکرد آمریکا و اسرائیل قرار می‌دهد.

تصویب طرح ترامپ در شورای امنیت؛ چراغ سبز کنترل آینده غزه به‌دست آمریکا و اسرائیل

طبق متن قطعنامه، نیروی آی‌اس‌اف ISF از ائتلافی از نیروهای بین‌المللی ــ شامل کشورهایی با اکثریت مسلمان مانند اندونزیا و آذربایجان ــ تشکیل می‌شود و مأموریت آن تا دسامبر ۲۰۲۷ ادامه دارد. این قطعنامه همچنین از تشکیل «هیات صلح» مطابق با طرح ترامپ سخن می‌گوید؛ هیاتی که رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد شخصاً ریاست آن را برعهده خواهد گرفت.

آمریکا و اسرائیل از این قطعنامه به‌عنوان پایه‌ای برای ایجاد «مسیر معتبر» به‌سوی تشکیل دولت فلسطینی یاد کرده‌اند؛ مسیری که به گفته منتقدان فاقد رضایت و مشارکت واقعی فلسطینیان است.

در مقابل، روسیه پیش از رأی‌گیری پیش‌نویس جایگزین ارائه کرد که اداره غزه را به سازمان ملل و دبیرکل آن می‌سپرد و شرط خلع سلاح را برای بازسازی نمی‌پذیرفت؛ اما با حمایت برخی کشورهای عربی از طرح آمریکا، انتظار می‌رفت مسکو و پکن بدون استفاده از حق وتو، رأی ممتنع بدهند.

تصویب این قطعنامه با واکنش تند مدافعان حقوق فلسطینیان مواجه شد. بسیاری از فعالان و کارشناسان حقوق بشری، این رأی را «واگذاری آینده غزه» به قدرت‌های خارجی توصیف کرده و روز ۱۷ نوامبر ۲۰۲۵ را «روز ننگ» برای شورای امنیت و دولت‌های همراه با آمریکا خواندند. همزمان، حماس در بیانیه‌ای در تلگرام حضور هرگونه نیروی بین‌المللی در غزه را رد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا